NIEUWS

Artiphon maakt musiceren met iPhone sexy

Dat een iPhone of iPod Touch best aardige mogelijkheden biedt om muziek te maken, is bekend. Alles wat je nodig hebt is de app Garageband en je kunt aan de slag. Maar, toegegeven, dat ziet er best een beetje suf uit. Daartoe biedt de Instrument 1 van Artiphon uitkomst.

 

De Instrument 1 is een fraai vormgegeven, van hardhout gemaakte body, waarin de iPhone of iPod Touch geplaatst wordt. Door een virtueel fingerboard en strum pad lijkt het net alsof je een echt instrument bespeelt. Het apparaat is op meerdere manieren te bespelen, waardoor het kan dienen als gitaar, mandoline, basgitaar, viool en lap steel gitaar.

Het is voorzien van aansluitingen voor USB, hoofdtelefoon, ¼ inch stereo instrument cable en MIDI I/O. Daarnaast zorgen de ingebouwde class-D versterker en twee BMR speakers voor een prima stereo geluid.

Is je interesse gewekt? De met de hand gemaakt Instrument 1 is voor 800 dollar te reserveren via de site van Artiphon. De productie begint nog deze zomer en supercoole video’s van de Instrument 1 vind je hieronder.


EDITORS' CHOICE