NIEUWSSennheiser

Sennheiser gaat met nieuwe Momentum met mode mee

Sennheiser heeft een nieuwe, smallere en lichtere versie van de Momentum on-ear hoofdtelefoon aangekondigd. Maar dat is nog niet alles, de nieuwe uitvoering is - voor het eerst - verkrijgbaar in vier frisse kleuren: roze, groen, blauw en ivoor.

 

Daarmee volgt Sennheiser de huidige mode, want pasteltinten zijn momenteel een belangrijke trend. De Duitse fabrikant heeft met de vernieuwde Momentum geprobeerd “stijl met duurzaamheid te mixen”. Qua geluid gaat de Momentum trouwens niet met de mode mee. Waar veel hippe merken juist de nadruk op de bas leggen, zorgt het krachtige transducersysteem van de Momentum voor “een compromisloos rijk en gedetailleerd geluid met een lichte nadruk op de bas”.

De hoofdband en oorkussens zijn afgewerkt met Alacantara, een materiaal dat normaal gesproken gebruikt wordt in de afwerking van luxe sportauto’s of jachten. Volgens Sennheiser biedt Alacantara een “combinatie van comfort en stabiliteit”.

De nieuwe lijn is geoptimaliseerd voor gebruik met Apple apparaten en is voorzien van een ingebouwde microfoon om telefoongesprekken met te voeren. Sennheiser belooft gebruikers van Android overigens een Android-geoptimaliseerd Momentum model later dit jaar.

De nieuwe Momentum zou later deze maand beschikbaar moeten zijn en heeft een adviesprijs van rond de 200 euro.

EDITORS' CHOICE