NIEUWSSamsung

Samsung brengt 55 en 65 inch Ultra HD naar Nederland

Eerder dit jaar kondigde Samsung al een 85 inch Ultra HD (UHD) TV aan, deze krijgt nu gezelschap van een 55 en 65 inch variant. Beide 4K-modellen zijn vanaf volgende maand verkrijgbaar in Nederland.

De twee nieuwe televisies vallen niet alleen op door hun design en beeldkwaliteit van 3840 x 2160 pixels (vier keer zo hoog als Full HD), ze zijn ook toekomstbestendig door de toevoeging van Samsungs eigen Evolution Kit. Daarmee worden alle toekomstige TV-functies geüpgraded, zodat je TV aan de nieuwste standaarden blijft voldoen.

“Zodra er DVD’s, Blu-rays of Video on Demand bronnen worden afgespeeld die een lagere kwaliteit hebben dan 4K, dan worden deze beelden automatisch opgeschaald naar UHD”, meldt Samsung Nederland in een persbericht. De ‘Precision Black Pro’ technologie zorgt voor de diepste zwarttinten en de meest pure wittinten. “In combinatie met het extreem hoge contrastratio en Micro Dimming Ultimate technologie bieden de nieuwe UHD TV’s een beeldkwaliteit, die nog niet eerder op TV’s van dit formaat te zien was", belooft de Nederlandse vestiging van de Koreaanse fabrikant.

Uiteraard zijn de nieuwe schermen ook uitgerust met Smart TV, maar de twee nieuwe modellen in de F9000 serie hebben ook Smart Interaction. Daarmee bedien je de televisie door middel van spraakcommando’s en/of gebaren. Met de Evolution Kit van Samsung kun je in de toekomst de televisie upgraden naar de nieuwe standaarden.

De Samsung F9000 UHD TV in 55 en 65 inch zijn vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar en hebben een respectievelijke adviesverkoopprijs van 4999 en 6999 euro.

EDITORS' CHOICE