NIEUWSMarantz

Marantz Melody-serie uitgebreid

We schreven er al uitgebreid over: Marantz viert in 2013 haar zestigste verjaardag. Om dat jubileum extra glans te geven, introduceert de Japanse fabrikant onder meer twee nieuwe draadloze alles-in-één muzieksystemen ter uitbreiding van de bekroonde Melody-serie, die we in ons verslag van de Europese conferentie al voorbij lieten komen.

Marantz mag qua leeftijd bijna bejaard zijn, de Japanners gaan absoluut met hun tijd mee. De nieuwe Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510) voldoen namelijk helemaal de eisen van deze tijd, waarin streaming steeds belangrijker wordt. Beide nieuwe modellen leveren de bekende audiokwaliteit van Marantz, maar bieden tegelijkertijd een vrijwel onbeperkte toegang tot een grote verscheidenheid aan muziekbronnen.

En dat alles met één druk op de knop, zo belooft Marantz. “Omdat het aansluiten van een hifi-product op een thuisnetwerk nog altijd de grootste horde oplevert, maakt Marantz het u dit jaar eenvoudiger dan ooit. Beide apparaten sluit u nu met slechts één druk op de knop aan op uw WiFi-thuisnetwerk. Zelfs de opties WiFi Sharing en WiFi Protected Setup (WPS) selecteert u via dezelfde eenvoudige handeling: één enkele knop voor supereenvoudige integratie”, schrijft het in het persbericht ter introductie van de twee nieuwe alles-in-één muzieksystemen.

De Melody Media is de grootste van de twee en herbergt een krachtige 60 watt 2-kanaalsversterker. Het systeem ondersteunt cd-audio, netwerkcontent en FM- en DAB-radio. Ook is internetstreaming mogelijk, terwijl het apparaat door de netwerkconnectie simpel muziekbestanden afspeelt vanaf de eigen computer of NAS. De Melody Media ondersteunt lossless-formaten zoals ALAC, 192 kHz /24-bits hoge resolutie WAV, FLAC HD-bestanden, en Gapless voor afspelen zonder pauzes. Apparatuur van Apple wordt simpel aangesloten door middel van Airplay, terwijl externe apparatuur ook nog kan worden aangesloten via de digitale ingang of één van de USB-poorten.

De Melody Stream is veel meer toegespitst op nieuwe (digitale) media en herbergt dan ook geen afspeelopties voor FM, DAB of cd’s. Daardoor is het apparaat ook een stuk slanker dan zijn grote broer Melody Media. Wat de twee modellen wel gemeen hebben, is dat de Melody Stream over dezelfde kwaliteiten en netwerkfuncties als de Melody Media beschikt.

Op tot een optimaal prestatieniveau te komen, heeft Marantz bovendien de Melody Speaker M LS502 ontwikkeld. Een luidspreker in glanzende pianozwarte afwerking, die specifiek voor de Melody-productlijn geoptimaliseerd is. De speaker is daarom ook alleen verkrijgbaar in combinatie met één van de modellen uit de serie, die vanaf eind augustus in heel Europa verkrijgbaar zijn in een zwarte of een zwart-witte uitvoering.

Neem ook eens een kijkje op onze Marantz Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE