Poulissen AV lanceert subsite voor Monitor Audio

Redactie HiFi.nl | 02 juli 2013 | Monitor Audio

Afgelopen voorjaar schreven we over de luidspreker-review website die het Roermondse Poulissen Audio Video Center gestart is, onder de naam speaker-review.nl.

Die subsite van Poulissen.nl kreeg deze week een broertje in de vorm van Monitoraudio-speakers.nl, waar zoals te verwachten nieuws, specificaties en recensies van de luidsprekers van het Britse merk te vinden zijn.

We namen contact op met Johan Poulissen, om te achterhalen waarom er opnieuw een dergelijk initiatief gestart is, en welke websites we nog meer mogen verwachten. Dat laatste is ons inmiddels bekend, maar dat nieuws zullen we te zijner tijd zeker delen, en met betrekking tot het eerste: "We willen graag voor ieder merk zo volledig en informatief mogelijk zijn. We hebben er daartoe voor gekozen om dat met kwalitatieve subsites te doen, waarbij we voor de verschillende modellen van een merk een podium wilden creëeren om informatie te geven over specificaties, mogelijkheden, en natuurlijk de weergave."

Dat doet Poulissen middels achtergrondinformatie, opsommingen van productkenmerken, video's van het merk zelf en eigen filmpjes, waarin bijvoorbeeld tips voor het opstellen of het aansluiten aan bod komen. Ook is er plaats voor "unboxing"; wat vind je in de doos en waar mag je als consument op rekenen.

  

Naast luidsprekernieuws en instructievideo's vind je er ook productfilmpjes van het merk zelf, zoals bovenstaande introductie van de WS100 computer audio speakers.
Onze recensie van deze kleine modellen vind je hier.

De subsites voor de modellen van KEF en Monitor Audio zijn geen webshops, maar een "informatief overzicht van het aanbod van deze bijzondere luidsprekerbouwers", waarbij de winkel de bezoeker hoopt te tonen dat je "bij ons aan het juiste adres bent voor deze producten". Deze en andere merken zijn niet zonder reden opgenomen in het assortiment van Poulissen, en in deze formule ziet de hifi-zaak een goed platform om de keuzes voor de verschillende modellen te duiden en dat assortiment extra aandacht te geven. Als je op zoek bent naar prijzen, kun je alsnog doorklikken naar die informatie op de website van Poulissen zelf.

Monitor Audio laat weten erg enthousiast te zijn over het initiatief. Het is een welkome aanvulling op de informatie op de eigen website, en daarnaast is het prettig dat dealers zich profileren op basis van de keuze om een merk als Monitor Audio in het assortiment te voeren. Welke merken er nog meer een eigen website gaan krijgen, dat moeten we nog even afwachten. Daarnaast is niet uit te sluiten dat er te zijner tijd ook stappen gezet worden rond andere audiocomponenten, zoals versterkers, maar Poulissen zal zich eerst op de luidsprekerlijnen uit zijn assortiment richten.

Music Emotion testte onlangs de Monitor Audio Silver RX8

Kijk ook eens op onze Poulissen Special


EDITORS' CHOICE