Monitor Audio Silver RX8

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
René van Es | 22 juni 2013 | Fotografie Fabrikant | Monitor Audio

Niet altijd hoeft een interessant product een primeur te zijn. Zoals het geval is met een paar Monitor Audio Silver RX8 luidsprekers die onlangs hun weg vonden naar mijn luisterruimtes.

Immers, een oudgediende die zich nog steeds mag verheugen in de aandacht van potentiële kopers, is kennelijk een interessant product en mag best nog eens beluisterd worden. Zeker als bekend is dat de lijn nog wel even door blijft lopen. Om de nieuwswaarde toch te verhogen kreeg ik tegelijk de laatste ontwikkelingen van Isotek in huis. Allemaal functioneel en betaalbaar materiaal van gerenommeerde leveranciers.

Uit Music Emotion - Maart 2013

De aandacht gaat in de eerste plaats uit naar de Monitor Audio Silver RX8 luidsprekers. Alleen al vanwege de fysieke afmeting. De kasten meten zonder de frontjes en aansluitingen mee te tellen zelf 18 x 33 x 90 centimeter en met de voet wordt de breedte 27,5 cm, de diepte 39 cm en voeg je nog eens 6 cm toe aan de hoogte.

In de kast vinden we twee compartimenten. De twee 16 cm woofers vullen het grootste compartiment, voorzien van één reflexpoort hoog aan de achterzijde en één laag op de baffle. Een kleiner compartiment biedt plaats aan een 16 cm middentoon-unit die sterk lijkt op de woofer, maar dan voorzien van een faseplug. De dometweeter met metalen conus geeft de hoge tonen weer. Scheidingsfrequenties liggen op 300 en 2200 Hertz. Het driewegsysteem heeft een nominale impedantie van 4 Ohm en een rendement van 90 dB. De fabrikant ziet graag minimaal zo’n 50 Watt per speaker beschikbaar komen uit de versterker.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE