NIEUWSPioneer

Pioneer komt met direct streamende 3D Blu-rayspeler

Met de BDP-160 brengt Pioneer in juli een 3D Blu-ray-speler op de markt die het ook mogelijk maakt om muziek- en videobestanden rechtstreeks vanaf een smartphone of tablet af te spelen. Dat gebeurt door middel van WiFi Direct, dus zonder tussenkomst van een draadloze router.

Daarnaast kan de smartphone of tablet gebruikt worden als afstandsbediening. Dat gebeurt door gebruik van de Pioneer iControlAV2013 app, die zowel voor iOS als Android beschikbaar is. Met de ‘send to tv’ functie van YouTube kunnen video’s direct op televisie afgespeeld worden. De BDP-160 beschikt naast WiFi Direct bovendien over DLNA 1.5.

“Smartphones en tablets zijn krachtige multimediatoestellen die zich in hun sas voelen in je bestaande thuisnetwerk”, vertelt Ronald de Wilde van Pioneer Benelux. “Bovendien zullen ze de komende jaren beslist nog geavanceerder worden. Daarom bouwt Pioneer de mogelijkheid in om onze apparaten te koppelen aan deze apparaten. Het doel is om consumenten op elk ogenblik een persoonlijke ervaring te laten beleven.”

De Wilde gaat verder: “Dankzij de ingebouwde Wi-Fi Direct is het veel eenvoudiger om de BDP-160 3D-blu-rayspeler via wifi aan een smartphone of tablet te koppelen. De perfecte oplossing voor situaties zonder draadloos thuisnetwerk. Ook vrienden kunnen hun mobiele content delen zonder dat ze je LAN moeten gebruiken.”

Naast de gangbare videoformaten zoals 3GP, FLV, MPEG, AVI, MKV, DivX en WMV, worden ook de audioformaten FLAC, WMA, mp3 door de BDP-160 afgespeeld. Daarnaast ondersteunt het ook Super Audio. De nieuwe 3D Blu-rayspeler is bovendien een netwerkspeler, muziek en video opgeslagen op een pc of NAS kan via de Pioneer BDP-160 worden afgespeeld.

Het nieuwe model zal vanaf juli 2013 te koop zijn. De adviesprijs is vastgesteld op 199 euro.


EDITORS' CHOICE