NIEUWS

Doorstart voor 25 iCentre winkels

BAS Groep heeft een akkoord bereikt over de doorstart van 25 winkels van iCentre. Negen winkels van de Apple reseller sluiten de deuren, nadat iCentre eerder deze week failliet werd verklaard. Zeker honderd mensen verliezen hun baan, zo meldt Emerce.

De winkels die dichtgaan zijn de vestigingen in Alphen aan den Rijn, Assen, Den Haag Bijenkorf, Lelystad, Sneek, Uitgeest, Veenendaal en Zaandam. Ook de vestiging in de Amsterdamse Raadhuisstraat sluit de deuren, al houdt de hoofdstad nog wel twee winkels van iCentre over: op het Centraal Station en in de Bijenkorf. De backoffice-functies van iCentre worden ondergebracht in Almere.

Emerce noemt het opmerkelijk dat BAS Groep besloten heeft de vestiging in Haarlem niet te sluiten. Deze krijgt later dit jaar flinke concurrentie van een Apple Store in de oude binnenstad. Daarnaast meldt de zakelijke nieuwssite dat de relatie tussen Apple Nederland en iCentre met de doorstart mogelijk weer hersteld wordt. Naar verluidt leverde Apple al enige tijd niet meer aan iCentre en moest de keten haar hardware in Duitsland inkopen.


EDITORS' CHOICE