NIEUWSRevel

Revel Performa 3-Serie nu beschikbaar

Redactie HiFi.nl | 20 juni 2013 | Revel

De afgelopen maanden is er al een aantal keer met deze luidsprekers gedemonstreerd op shows en bij dealers, maar vanaf vandaag zijn ze volop leverbaar bij de betreffende dealers (zie onderaan) in de Benelux: de Revel Performa 3-Serie. Bij dezen het bericht en de brochure van importeur Audiac, waarin de verschillende modellen toegelicht worden.

De Performa 3 serie is Revel’s expressie van ongeëvenaarde akoestische en technische kennis, omvat in negen compleet nieuw ontwikkelde luidsprekers. De compromisloze opzet, gecombineerd met stilistische hoogglans afgewerkte kastconstructies is ongekend in deze klasse – en ver daarbuiten. Revel’s kenmerkende hoge orde wisselfilters voor minimale ‘out-of-band’ distorsie en Acoustical Lens Waveguide tweeters voor geoptimaliseerd afstraalgedrag ver buiten de as van de luidspreker zijn gebleven. Nieuw zijn de speciaal voor Revel vervaardigde Aluminium membraan luidsprekers, intern verstevigde curved panel behuizing in verschillende fraaie uitvoeringen en een nog verder verbeterde lineariteit en oplossend vermogen. Nog nooit eerder was die uitzonderlijke klank zo bereikbaar. Ontwikkeld als precisie elementen, vertrouwend op jarenlange research en ontworpen door de meest toonaangevende ontwerpers in de markt belooft de nieuwe Revel Performa 3 series de nieuwe referentie te worden voor zowel film- als muziekliefhebbers.

M105 (€ 749 per stuk)
De M105 is Revel’s meest compacte monitor tot nog toe. Ondanks de beperkte afmeting kan de ver doorlopende laagweergave van de M105 wedijveren met veel grotere modellen. Speciale magneetconstructies optimaliseren de veldsterkte in de luchtspleet van de 5,25” mid/laag driver voor maximale lineariteit, zelfs bij grotere membraanuitwijking. Revel’s bekende Acoustical Lens Waveguide compenseert het afstraalgedrag van de tweeter waarmee Revel een zeer evenwijdg afstraal gedrag realiseert over het gehele frequentiespectrum. Zelfs ver buiten de as van de luidspreker. De M105 is leverbaar in hoogglans zwart, walnoot en wit. Een optionele voet is los leverbaar.

M106 (€ 999 per stuk)
Net boven de M105 vinden we Revel’s M106 monitoren. Voorzien van een 6,5” mid/laag driver verplaatst de M106 meer lucht bij behoud van precisie. Het verder geperfectioneerde filter in combinatie met de grotere luchtverplaatsing brengt nog meer realisme en dynamiek. De M106 is leverbaar in hoogglans zwart en walnoot. Een optionele voet is los leverbaar.

F206 (€ 1.749 per stuk)
De M206 is een 3-weg vloerstaander opgebouwd rond dezelfde fantastische tweeter. Een voor het middengebied gespecialiseerde 5,25” aluminium driver domineert het cruciale middengebied. Aan de onderkant van het frequentiespectrum wordt de midrange ontlast door twee 6,5” laagdrivers. Met een gecombineerd membraanoppervlak van ruim 400cm2 nadert de F206 de luchtverplaatsing van één enkele 10” laagdriver terwijl de dubbele bezetting bijdraagt aan een hoge elektrische belastbaarheid en slanke voetprint. De F206 is net als de M105 verkrijgbaar in hooglans zwart, walnoot en wit.

F208 (€ 2.499 per stuk)
De F208 is de grootste vloerstaander uit de Performa 3 series. Alhoewel de F208 veel overeenkomsten vertoont met de F206 tapt dit 118cm hoge topmodel in het laag duidelijk uit een ander vaatje. Twee 8” laagdrivers werken samen aan een fundament dat haast grijpbaar realistisch aandoet. De meeslepende energie trekt je dieper in de muziek en legt een basis voor een klankmatig kleurenpalet dat ver buiten de luidspreker reikt. Alhoewel niet compact te noemen oogt de 30cm brede F208 met zijn ronde heupen toch slank en vriendelijk. De F208 is net als de F206 uitgevoerd met een basreflexpoort aan de voorzijde voor optimale integratie en vereenvoudigde plaatsing.  Uitgevoerd in hoogglans zwart of walnoot is de F208 de absolute top in zijn klasse.

Surround
Van origine heeft Revel veel aandacht gehad bij het geloofwaardig tot leven wekken van klank bij beeldweergave. Zelfs het scherpste plaatje is saai zonder goede audiotrack. De hedendaagse surround formaten stellen de hoogste eisen aan de surround luidsprekers. Veel fabrikanten zorgen er voor dat de voor surround bedoelde luidsprekers een zekere klankgelijkheid hebben met de front luidsprekers. Revel gaat verder. Identieke luidspreker bezetting, gematched afstraalgedrag en frequentieresponse draagt bij aan de echte filmbeleving. Met Revel kijk je niet naar een film maar maak je er deel van uit. Een gigantisch verschil dat je moet ervaren om het te herkennen.

C205 (€ 999)
De Revel C205 centerluidspreker is compact en krachtig tegelijk. Twee 5,25” mid/laag drivers in combinatie met een speciaal voor de C205 aangepaste tweeter vormen de basis voor misschien wel de meest belangrijke luidspreker in een hoogwaardige surround opstelling. Revel’s gecontroleerde afstraalgedrag zorgt  voor een uitgebalanceerde integratie met alle Revel frontluidsprekers. Uitgevoerd in hoogglans zwart, walnoot of wit kan de C205 zelfs in het meest moderne interieur een bescheiden plek vinden. Een optionele voet bied de C205 een stabiel onderkomen.

C208 (€1.999)
Revel’s C208 is de ultieme centerluidspreker. De vertikale plaatsing van de 4” midrange onder de Acoustical Lens Waveguide tweeter zorgt voor een breder horizontaal afstraalgedrag zodat zelfs de meest ongunstig geplaatste laatkomer van een kristalheldere dialoog kan genieten. De dubbele laageenheid onderstreept het brede afstraalgedrag met een daadkrachtig laag. Soundtracks worden steeds explosiever en veeleisender, center luidsprekers lijken daarentegen steeds kleiner te worden. Wanneer je Optimus Prime als een melkpak hebt horen klinken begrijp je precies wat we bedoelen. De C208 doet recht aan de meest energierijke film of muziekweergave en overtuigd met zijn stressvrije onvervalste Revel klank. Leverbaar in hoogglans zwart of walnut. Een optionele stand is los leverbaar.

S206 (€ 899 per stuk)
Bioscopen worden geroemd om hun grote uniforme spreiding van de surround weegave. Geen wonder als je je realiseert dat tientallen surroundluidsprekers samen voor een klanktapijt aan energie zorgen. Revel’s S206 bipolaire surroundluidsprekers brengen die energie naar de huiskamer. De specifieke geometrie van de behuizing in combinatie met dubbele driver bezetting realiseert bij correcte plaatsing een grote surroundbubbel die naadloos aansluit bij de overige Revel luidsprekers. Je hebt niet langer het gevoel dat je iets achter je hoort maar je maakt deel uit van de set, omsloten door een breed energieveld plaatst de S206 je rechtstreeks in de actie.

Huidige Revel Performa 3 series dealers

België:

 

Nederland:

In de komende maanden verwacht Audiac tot slot de Revel Performa 3-series te kunnen completeren met twee subwoofers. Opgebouwd rond een 10” of 12” basluidspreker en gevoed vanuit een extreem krachtige versterker brengen de Revel B110 (€ 2.199) en B112 (€ 2.999) serieuze laagenergie binnen realistische proporties. Wordt vervolgd!

Kijk ook eens op de Special van Audiac

MERK

EDITORS' CHOICE