NIEUWSUltrasone

Ultrasone introduceert Edition 12 hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 17 juni 2013 | Ultrasone

Vorige maand in München voor het eerst gepresenteerd, later deze maand op de markt: de Ultrasone Edition 12, het nieuwste model in de high end Edition-serie van het merk. 

Ultrasone positioneert de open-model Edition 12 naast de bestaande, gesloten Edition 8 (review), eveneens een gelimiteerde uitvoering. Ook de 12 is voorzien van het gepatenteerde SLogic Plus systeem waarbij de drivers door hun plaatsing een prachtig en luchtig 3-dimensionaal geluidsbeeld geven.

De Edition 12 volgt hetzelfde lijnenspel als de Edition 10, die eerder al met de vermelding “Honourable Mention” bij de Red Dot awards aan de haal ging omwille van het design en de hoogwaardige afwerking. De Edition 12 maakt echter gebruik van een mat-chrome afwerking en speciaal ontworpen aluminium inleg, hoogwaardig micro-velours en echt leder.

Wat betreft geluidsweergave is de Edition 12 gebaseerd op de eerdergenoemde Edition 8, het meest populaire model uit de serie. Volgens het merk mogen we daarom ondanks het open ontwerp op een 'punchy en dynamisch' geluid in de lage frequenties rekenen. "Het heldere middengebied wordt vergezeld van zijdenzachte trebles die zorgen voor een levensechte geluidsbeleving van stemmen en muziekinstrumenten..."

Deze weergave wordt bereikt door handgeselecteerde 40mm drivers met een frequentiebereik van 6 -42kHz. Ultrasone heeft de Edition 12 bovendien klaargemaakt voor gebalanceerd spelen; standaard is de hoofdtelefoon ongebalanceerd, maar in het ontwerp is al rekening gehouden voor gebalanceerde weergave door gebruik te maken van een andere connector.

Voor draagcomfort is de hoofdband omhuld met Ethiopisch schapenleder, zijn de oorkussens gemaakt van micro-velours, en is het gewicht beperkt tot een nette 282 gram. Over de prestatie meldt Ultrasone tot slot het volgende: "Door continuerend onderzoek en analyse, heeft Ultrasone het voor elkaar gekregen om de verbeteringen te integreren van de gepatenteerde S-Logic™ Plus technologie in de nieuwe Edition 12. Deze technologie combineert precisie demping met micro akoestische versterkingen; hierdoor zijn de driver en het bufferboard beter op elkaar afgestemd. Het resultaat is een transparant geluid en een realistischere weergave van stemmen en instrumenten." Meer informatie over deze techniek vind je op de website van Ultrasone.

Prijs & Beschikbaarheid
De Ultrasone Edition 12 is vanaf eind juni leverbaar voor een verkoop adviesprijs van € 1321,- incl. BTW. Meer informatie over het merk en de importeur vind je op de Special Page van Latham Audio.

Kijk ook eens op onze Hoofdtelefoon Special


EDITORS' CHOICE