NIEUWS

Fotoverslagje vanaf Pinkpop 2013

Zaterdagmiddag, half drie. Twintig graden. Er is ons ooit geleerd stukken niet met tijdsbepalingen te beginnen, maar het volgende voelt meer als beslommeringen die we even goed aan een dagboek zouden kunnen toevertrouwen dan als een stukje verslaggeving vanaf de groene weide van een van ’s lands grootste muziekfestivals.

Bovendien liggen we op onze rug in dat grasveld in plaats van voor-overgebogen aan een bureau gezeten, dus stijlregels laten zich prima varen vandaag. Dat moet ook wel, want hoe hebben we dit anders kunnen typen?

Live muziek is niet na te bootsen, is de hoofdgedachte van deze live update vanaf de perscabine van een festival. Om de simpele reden dat de vraag “weet je nog waar je was toen..” met betrekking tot een bepaald muziekstuk beantwoord moet worden met “in de stoelen van het Concertgebouw”, “vooraan in de Heineken Music Hall”, of “naast dat leuke meisje in het grasveld van Pinkpop”. En niet met “Thuis. In m’n luisterstoel”.

Dat laatste is overigens pertinent geen stelling tegen eenieder die van zijn woonkamer, luisterkamer of ander vertrek in het huis een hoek probeert te maken waar muziek binnen de mogelijkheden (budget, apparatuur, akoestiek, persoonlijke voorkeur en het eerdergenoemde feit dat het een reproductie is en blijft) de hoofdrol krijgt.

De zoektocht naar die juiste set thuis is immers de bron van het hifi-virus, de kern van de hobby en de reden dat een website als HiFi.nl bestaansrecht heeft. Maar misschien moeten we ‘natuurgetrouwe weergave’ en ‘muziek zoals de artiest het bedoeld heeft’ zo onderhand eens laten varen...?

Josh Homme agrees (QOTSA hoogtepunt van vrijdag ook)

Stiekem ook een bijdrage aan de ervaring...

...en een fijn hotel is ook niet mis - of doen we het nu juist verkeerd?

Masters Of Reality

The Script

Neerlands trots Handsome Poets

Groeten uit Landgraaf!


EDITORS' CHOICE