ARTIKEL

Kijkje in de keuken bij AudioQuest

AudioQuest is een Amerikaanse kabelfabrikant met een enorm assortiment. Voor iedere beurs is er een uitgebreide keus. Van budgetkabels van enkele tientjes per stuk of per meter tot absolute high end met actieve afscherming. Interlinks, luidsprekerkabels, netsnoeren, videoverbindingen, bij AudioQuest kun je terecht voor een complete lijn om je hele installatie met elkaar te verbinden.

 

Onlangs ontvingen we een zgn. White Paper van AudioQuest, waarin op uitgebreide en zeer open wijze uit de doeken wordt gedaan welke filosofie het bedrijf hanteert. Op het gebied van techniek, maar ook de manier waarop ze hun eindgebruikers en zakelijke relaties benaderen. Ze vertellen over hun keuzes voor bepaalde materialen, de manier waarop ze een kabel opbouwen, en waarom ze dat doen. Buitengewoon interessante en kwalitatief goede content.

De tekst is in het Engels, maar met enige basiskennis van die taal en van de technische achtergronden van kabels is het heel goed te lezen. Vandaar de wat bijzondere keuze om geen vertaling te maken (veel essentieel vakjargon laat zich sowieso niet omzetten naar het Nederlands), maar om de tekst in de originele taal aan te bieden. 

Lees het uitgebreide verhaal hier (pdf), of klik op de afbeelding.


EDITORS' CHOICE