NIEUWSMeridian

Update Meridian Explorer USB-DAC

Redactie HiFi.nl | 15 juni 2013 | Meridian

Interessant nieuws voor de bezitters van een Meridian Explorer USB-DAC: er is een upgrade van de firmware beschikbaar, voor verbeterde prestaties.

Lees ook de review van deze kleine DAC

Voortschrijdende inzichten hebben de technici van Meridian genoopt een update uit te brengen voor zowel PC als Mac, meldt importeur Viertron. Het resultaat moet een algehele verbetering in de prestaties van de Explorer opleveren. Updaten is gemakkelijk, en doe je door de volgende link te volgen. Het 'waarom' van deze update lees je hieronder.

Klikbaar voor tekst & uitleg over de binnenkant

Waarom deze update, Meridian?
"De heren technici hebben het alsnog voor elkaar gekregen de Explorer nog een niveau hoger te tillen. De firmware v1349 voegt nieuwe kenmerken toe en is op iedere computer zeer simpel te installeren."

"Alle operating systemen hebben baat bij de upgrade, Macintosh, Linux en Windows. De algehele gevoeligheid bij lage volumes neemt toe, evenals het maximale volume van de Explorer. Hierdoor neemt het signaalniveau toe als de Explorer wordt gebruikt met minder gevoelige hoofdtelefoons. Andere uitgangen worden niet beïnvloed. Tevens verandert door de upgrade de manier waarop het volume wordt doorgegeven aan de hostcomputer. De firmware update geschiedt in de Explorer zelf en heeft geen enkel effect op de bediening. Misschien dat hier en daar het volume moet worden aangepast, maar dat is dan ook alles. Het resultaat is dat iets waanzinnigs zojuist nog beter is geworden."

Kijk ook eens op onze DAC Special, waar je ook een essentieel achtergrondstuk over DA-converters leest


EDITORS' CHOICE