Scandyna Podspeakers nu ook met Bluetooth

Het zijn zonder twijfel enkele van de meest in het oog springende luidsprekers op de markt. Tijdens beurzen trekken de fraai vormgegeven en in opvallende kleuren uitgevoerde Podspeakers van Scandyna altijd veel bekijks. Het Deense bedrijf heeft twee populaire modellen nu uitgerust met Bluetooth aptX.

De door Simon Ghahary ontworpen MicroPod Bluetooth en SmallPod Bluetooth mengen zich daarmee in een steeds groter wordende markt, waarin connectiviteit centraal staat. Door de toevoeging van Bluetooth aan de beproefde luidsprekers kan muziek worden afgespeeld vanaf ieder apparaat dat over die technologie beschikt. Of dat nu bijvoorbeeld smartphone, tablet of laptop is. De aptX-technologie maakt het bovendien mogelijk om in CD-kwaliteit te streamen.

Een setje Podspeakers bestaat uit een actieve en een passieve speaker. De actieve speaker heeft een ingebouwde digitale klasse-D versterker, waarbij de MicroPod Bluetooth goed is voor een output van 2x20W, terwijl de SmallPod 2x40W vermogen heeft. In dat laatste geval een verdubbeling ten opzichte van de ‘oude’ SmallPod. Een andere opvallende verbetering ten opzichte van de vorige versies van de SmallPod is dat de voeding nu ingebouwd is.

Een belangrijke beperking van de Podspeakers is het ontbreken van de diepste bas, al zijn ze wel voorzien van een aansluiting voor een sub. Bijvoorbeeld Scandyna’s eigen Bass Station MK2, MicroPod Sub of The Ball. Naast een Bluetooth-verbinding zijn de Podspeakers ook voorzien van een stereo-ingang door middel van een mini-jack. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld ook aan de televisie worden gekoppeld. De SmallPod heeft ook afstandsbediening.

Beide modellen zijn vanaf heden verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en rood. Een setje SmallPod speakers kost zo’n zeshonderd euro, de prijs van een paartje MicroPods ligt rond de 360 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE