NIEUWSThiel

Thiel komt niet met één, maar twee nieuwe speakers

Na een periode van stilte vanwege het overlijden van oprichter Jim Thiel in 2009, introduceert het Amerikaanse luidsprekermerk dit jaar twee nieuwe speakers: de Thiel CS2.7 en Thiel CS 1.7.

De Thiel CS2.7 3-weg vloerstaander kost 4500 euro per stuk.

De geheel nieuwe Thiel CS2.7, qua techniek een doorontwikkelde CS2.4, zagen we in januari al voor het eerst tijdens Consumer Electronics Show (CES), dus daar lees je in dit bericht meer over. Voor nu richten we ons op die andere nieuwkomer.

De Thiel CS1.7 was zelfs al te zien tijdens CES 2012, maar komt nu pas op de markt. Deze vloerstaander borduurt voort op de succesvolle Thiel CS1.6, al is de behuizing van de langverwachte opvolger wel iets hoger dan die van de illustere voorganger. En de technologie in de CS1.7 is weliswaar allemaal nieuw, het refereert wel aan eerdere modellen van Thiel.

De Thiel CS1.7 is voorzien van een geheel nieuwe voice coil, een nieuw magnetisch circuit en een aangepast aluminium middenrif.

Zo is de stijve, lichtgewicht aluminium basluidspreker zichtbaar afgeleid van de topklasse CS3.7, maar verder volledig toegespitst op de cruciale middenweergave van de CS1.7. De tweeter is gebaseerd op die van de CS1.6, maar is voorzien van een geheel nieuwe voice coil, een nieuw magnetisch circuit en een aangepast aluminium middenrif.

“In combinatie met het fase lineaire filter en de typische kastconstructie van Thiel ontstaat daardoor een luidspreker die de geliefde CS1.6 op alle punten weet te overtreffen”, meldt importeur Audiac, dat ook direct de adviesprijzen voor beide nieuwe vloerstaander bekendmaakte. Dankzij een verbeterd productieproces heeft Thiel de productiekosten aanzienlijk kunnen verlagen, waardoor de twee nieuwe modellen aantrekkelijk geprijsd zijn. Zo hangt aan de CS1.7 een adviesprijskaartje van 2400 euro per stuk, terwijl de CS2.7 4500 euro per stuk moet kosten.


EDITORS' CHOICE