NIEUWS

Gespot: platenspeler in een koffer

Wie een blik werpt op het assortiment van Crosley, valt direct op dat de fabrikant een flinke hang naar het verleden heeft. Vrijwel alle producten uit de stal van de Amerikanen ademen historie en met de Executive portable platenspeler is dat niet anders.

De Executive by Crosley zou namelijk zomaar van Mad Men's Don Draper kunnen zijn; de draaitafel zit namelijk ingebouwd in een heuse attachékoffer. Met dat verschil dat in de periode waarin de populaire televisieserie speelt er zeker nog geen USB bestond, iets waarover de Executive wel beschikt.

Het apparaat ademt weliswaar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, de technologie is hartstikke 21e eeuw. Niet alleen speelt de Executive door middel van de ingebouwde speakers je favoriete stukken vinyl af op drie snelheden (33 1/3, 45 en 78 toeren), je kunt je platencollectie er ook mee digitaliseren. Door middel van de USB-poort sluit je de van een Diamond Stylus naald voorziene draaitafel simpel aan op je laptop of desktop en de meegeleverde software doet de rest.

Eerlijk is eerlijk: de Executive ziet er hoogstwaarschijnlijk stukken beter uit dan hij klinkt, maar wat mag je eigenlijk verwachten van een platenspeler met een adviesprijs van 109,95 dollar (bestellen kan op de site van Crosley). Maar grappig is de in de drie varianten zwart/wit, rood/crème en bruin/zwart verkrijgbare portable pick-up in ieder geval wel.


EDITORS' CHOICE