NIEUWS

Streamingdienst Google over enkele weken ook op iOS

Muziekdienst All Access van Google is over enkele weken ook beschikbaar op iOS-apparaten als iPhone, iPad en iPod. De internetgigant ontwikkelt momenteel een All Access-app voor iOS, zo maakte Google-topman Sundar Pichai donderdag bekend in een interview. Wanneer de app precies beschikbaar komt in de App Store, is onbekend.

Google lanceerde All Access, een uitbreiding op het al bestaande Google Play Music, half mei tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. De streamingsdienst die de concurrentie moet aangaan met Spotify, kwam vervolgens daags erna beschikbaar voor Android-apparaten.

Om een serieuze uitdager te worden van Spotify, zijn gebruikers van iOS-toestellen van groot belang. De ontwikkeling van een iOS-app had dan ook de hoogste prioriteit.

All Access is een abonnementsdienst waarbij gebruikers voor een vast bedrag per maand gebruik kunnen maken van de gehele muziekbibliotheek van Google Play Music.

Vooralsnog is Google Play Music All Access alleen beschikbaar in de Verenigde Staten waar gebruikers, na een gratis eerste proefmaand, iedere maand9,99 dollar dienen af te tikken. Aangenomen mag worden dat de streamingdienst de komende weken en maanden verder uitgerold wordt.


EDITORS' CHOICE