NIEUWS

Ultimate Ears introduceert UE BOOM muziekspeler

Redactie HiFi.nl | 22 mei 2013

Ultimate Ears introduceert een 'sociale muziekspeler': de UE BOOM. De speaker, sterk gelijkend op bijvoorbeeld de Libratone Live (of een andere bidon/thermoskan-speaker), is ontworpen om in gezelschap naar digitale muziek te kunnen luisteren, en is volgens het merk de eerste 'social music player'.

Al zijn wij van mening dat de manier waarom je met vrienden muziek beleeft niet zo heel afhankelijk is van de apparatuur, en deze term daarom niet veel verder reikt dan het marketingboekje waar'ie vandaan komt...

De UE BOOM is een draadloze speaker/speler die de muziek 360 graden de rondte instuurt - je kunt er dus inderdaad met je vrienden omheen gaan zitten. De batterijduur moet zo'n vijftien uur zijn, en de afwerking is voorzien van een akoestische skin die zowel water- als vlekbestendig is, om buitengebruik te bevorderen.

Verbinden
Gebruiker van de speaker kunnen - en dit is waar het social aspect komt kijken - twee UE BOOMs draadloos met elkaar verbinden via de app die beschikbaar is voor iOS en Android om muziek stereo-to-stereo of traditioneel links/rechts stereo af te spelen. 

"Het digitale tijdperk heeft de manier waarop we luisteren naar onze favoriete nummers en omgaan met muziek veranderd", aldus Rory Dooley, algemeen directeur van Ultimate Ears. "Hoewel online muziekdiensten het gemakkelijker hebben gemaakt om toegang tot muziek te hebben, is het nog steeds een uitdaging om altijd en overal naar muziek te kunnen luisteren en deze te delen met anderen. UE BOOM lost dat probleem op. Ultimate Ears streeft ernaar om de sociale ervaring van het luisteren naar muziek te versterken en mensen bij elkaar te brengen rond de muziek waarvan ze houden. UE BOOM is ontworpen om muziek te delen."

'Social Music Experiment'
In combinatie met de introductie van de UE BOOM, start Ultimate Ears ‘The Social Music Experiment’, een onderzoek naar de invloed van muziek op mensen in sociale omgevingen. Als onderdeel hiervan wordt samengewerkt met YouTube comedy kanaal JASH en haar muziekexpert Reggie Watts om een serie te produceren. Deze serie start vandaag exclusief op JASH´s comedy netwerk op YouTube en zal vanaf 28 mei verspreid worden via diverse websites, waaronder Collegehumor.com en Ultimateears.com.

Prijs en beschikbaarheid
De UE BOOM is naar verwachting vanaf vandaag verkrijgbaar voor een adviesprijs van 199 euro in Apple Stores en online winkels en via de website van het merk, waar je tevens voor meer informatie terecht kunt.


EDITORS' CHOICE