NIEUWS

Dimex haalt Britse merk AVA Media naar Nederland

Importeur Dimex heeft met het Britse AVA Media een nieuw merk aan haar spectrum toegevoegd. AVA Media heeft zich vooral gespecialiseerd in (inbouw)apparatuur met betrekking tot streaming.

De basis van de productrange van AVA Media wordt gevormd door de RIP-N-PLAY, een alles-in-een ripstation dat dient als opslag en server waardoor het mogelijk wordt een compleet streamingsysteem op te zetten. Bestanden worden opgeslagen in FLAC of ALAC. Op de 1TB versie (adviesprijs 965 euro) passen tussen de twee- en drieduizend cd’s, op de 2TB-versie (1199 euro) vanzelfsprekend het dubbele.

Zara Premium is het nieuwe vlaggenschip van AVA Media. Dit apparaat is voorzien van twee losse harde schijven van 1TB en biedt een groot aantal mogelijkheden: bit-perfect audio ripping naar WAV-formaat alsmede FLAC, MP3 of WMA. Indien gewenst, kunnen CD’s op een lokale harddisk of NAS-drive geplaatst worden. De Zara Premium biedt ruimte aan 2450 CD’s in WAV-formaat of zo’n 4250 in FLAC en heeft een adviesprijs van 2299 euro. Voor 2725 euro heb je een uitvoering met 2 x 2TB.

Maestro-50 is een zeer compacte digitale versterker die ontworpen is om gebruikt te worden met Apple TV en andere netwerkspelers. Er wordt gebruik gemaakt van ‘Purepath’ technologie om een zeer hoogwaardige 50W per kanaal te kunnen produceren. De versterker verwerkt het PCM signaal (Puls Code Modulatie) tot aan de luidsprekers in een volledig digitale omgeving zonder gebruik te maken van conventionele DAC’s en heeft een adviesprijs van 279 euro.

Het Maestro-programma wordt binnenkort nog uitgebreid met de Maestro 150-P, een 1200 euro kostende versterker met vier digitale ingangen die 24-bit/192kHz aankunnen, een set analoge ingangen en een subwoofer uit. Daarnaast is een USB-upgrade module ingebouwd die 24-bit/384kHz audio verwerkt.

Voor degenen die een digitale versterker willen voor mobiel gebruik of gebruik op het water werd de Maestro-50M (adviesprijs 435 euro) ontworpen. Deze werkt op 12V of 24V gelijkstroom en heeft twee digitale ingangen voor 24-bit/96kHz audio en een subwoofer uit. Het opvallendste nieuwe model in de serie is de Maestro-50S. Speciaal ontworpen om te werken met de Sonos Connect netwerkspeler. De 50S kan op, onder of naast de Connect geplaatst worden. De Maestro-50S moet 299 euro kosten.

Het team van AVA Media deed ervaring op bij het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de servers van de London Underground, het metrostelsel in de Engelse hoofdstad. De behuizing van de apparatuur wordt gefreesd uit massief aluminium van aerospacekwaliteit, is hermetisch afgesloten én fungeert als koeling. Daardoor is geen ventilator nodig en doordat stof geen kans krijgt en de betrouwbaarheid dus optimaal is, maakt dat de producten uitermate geschikt voor domoticatoepassingen.

EDITORS' CHOICE