ARTIKELJohn van Gent

JvG Magic-Link Ultra

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 11 mei 2013 | Fotografie Fabrikant | John van Gent

John van Gent ken ik nog uit de tijd dat hij zijn creaties zorgvuldig in blank papier wikkelde. Eigen verpakkingsmateriaal kwam pas later, toen hij als ontwerper en fabrikant van kabels gaandeweg een steeds grotere naam kreeg in het Vaderlandse audiofiele wereldje.

Inmiddels is er een grote vaste schare muziekliefhebbers in de Benelux die zijn producten gebruiken en altijd alert blijven op vernieuwingen in zijn kabellijn. En terecht, zo zal uit deze recensie blijken.

Uit Music Emotion - Januari 2013

Voor die enthousiastelingen heeft John net weer een nieuwe top aan zijn assortiment toegevoegd. Qua naam maakt die top deel uit van de inmiddels uitgebreide Magic-Link familie. Afgaand op de prijs en de opbouw van de kabels mikt John met deze Ultra exemplaren echter op een hoger marktsegment.

Waarom John dan niet een geheel nieuwe naam verzonnen heeft? Diegenen die de sympathieke instrumentmaker uit Tiel wat beter kennen zullen deze vraag zelf kunnen beantwoorden. Voor de overige lezers zal ik het antwoord geven. In een tijd waarin veel kabelfabrikanten, maar zij niet alleen, soms meer lijken te investeren in marketing dan in ontwikkeling en fabricage, is John juist iemand die de tegenovergestelde benadering aanhangt.

 

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE