NIEUWS

Introductie Eminent EM4172 myiSharing NAS voor centrale opslag


Redactie HiFi.nl | 23 april 2013

Eminent, het Nederlandse merk dat vorig jaar de WEB-TV Boxen op de markt bracht om van iedere TV een Smart TV te maken, introduceert nu een NAS, die -voor de volledigheid- de EM4172 myiSharing Gigabit NAS heet. 

De EM4172 myiSharing Gigabit NAS is een centrale opslagruimte voor al je bestanden, die overal benaderbaar zijn via de myiSharing Cloud en de bijbehorende iOS/Android apps. Hij biedt plaats voor twee apart te bestellen 3,5” harde schijven van 3 Tb en is volgens Eminent hét middelpunt van een netwerk. Ieder apparaat in het netwerk heeft namelijk toegang tot alle foto’s, video’s, muziek en documenten die je op de myiSharing NAS opslaat.

Alle data wordt veilig opgeslagen door middel van RAID-1: spiegeling van harde schijven. Dit wil zeggen dat de data op beide schijven wordt opgeslagen. Als een van de twee schijven kapot gaat, zijn de bestanden nog gewoon beschikbaar. Je bestanden zijn door middel van eeen ID en wachtwoord in de myiSharing Cloud terug te vinden, zodat je overal bij je muziek en andere databestanden kunt. De myiSharing app slaat bovendien ook bestanden op vanaf tablet en smartphone in die myiSharing Cloud. Mediabestanden zijn af te spelen op UPnP/DLNA ondersteunende bronnen aangesloten op je netwerk.

Voor meer informatie kun je terecht bij Eminent, of klik hier (PDF) voor de datasheet van de EM4172, die via webshops voor 159,99 euro te verkrijgen is. Voor de HDD's moet je dan nog zelf zorgen, wat natuurlijk wel een minpunt is - we zien immers liever een compleet pakket. De compatibileit is dan vanzelfsprekend(er) en de prijs is duidelijk, al heb je dan wel minder invloed op het merk of model harde schijf.

Kijk ook eens op onze Streaming Special

EDITORS' CHOICE