NIEUWS

Eminent maakt iedere TV een Smart TV


Redactie HiFi.nl | 26 maart 2012

Van iedere TV een Smart TV maken? Dat is vanaf nu mogelijk, met de WEB-TV Boxen van het Nederlandse merk Eminent. Deze boxen transformeren iedere televisie naar een Smart TV met Full HD mediaspeler functionaliteit.

De WEB-TV Boxen combineren een home cinema ervaring met een Smart TV. Een mediaspeler inclusief online interactieve media, Internet TV en on-demand streaming media. Een alsmaar toenemend aanbod van meer dan 500 TV en radio kanalen. De EM8100 WEB-TV Box en EM8102 WEB-TV Box voor interne harde schijf zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Bioscoopbeleving en online diensten in één 
Als fabrikant van Full HD mediaspelers biedt Eminent de functionaliteit om vrijwel alle video en audio formaten via de TV weer te geven. De EM8100 en EM8102 WEB-TV Boxen ondersteunen het afspelen van films in Full HD 1080P op de TV. Ook geeft de gebruiker zijn of haar TV vorm dankzij het grote aanbod aan online diensten. Diensten waarover de consument direct beschikt. Deze diensten zijn afgesteld voor een optimale TV-weergave en bedieningsgemak.

Voor elk wat wils 
Voor vrijwel ieders interesse is er een online dienst: Youtube, Facebook, Twitter, Buienradar, eBay, lokale omroepen en Uitzending Gemist. Ook spellen als 4 Op een rij, Solitaire, Patience en Sudoku worden rechtstreeks op TV weergegeven. Aan de sportliefhebber is gedacht met online diensten over voetbal, golf, wintersport en motorsport. Naast Nederlandstalige content is ook onder meer Duitstalige, Franstalige en Engelstalige content beschikbaar.

WEB-TV Box varianten
Eminent introduceert twee WEB-TV Boxen versies: De EM8100 WEB-TV Box en EM8102 WEB-TV Box met interne harde schijf. Beiden zijn voorzien van een web browser. Ook ondersteunen de WEB-TV Boxen het afspelen van video en audio op de TV vanaf een ander apparaat in het thuisnetwerk. De EM8102 WEB-TV Box is uitgerust met een aantal extra`s: de mogelijkheid voor een interne harde schijf, USB 3.0 aansluiting en Gigabit-LAN aansluiting.

Bediening
De consument bedient de WEB-TV Box via de Smart TV afstandsbediening, het Eminent EM3140 draadloos mini toetsenbord of via de mobiele app voor iPhone, iPad en Android apparaten. De gebruiker stelt zelf zijn of haar `WEB-TV Box portal` overzicht samen. De consument plaatst zijn of haar favoriete Smart TV functionaliteiten naast elkaar via enkele klik -en sleepbewegingen.

Kijk voor meer informatie op de webpagina`s van de EM8100 WEB-TV Box en EM8102 WEB-TV Box voor interne harde schijf.

Ook kun je terecht bij de communicatie-afdeling van Eminent via telefoonnummer +31(0) 464 789 392 of Communications@eminent-online.com.

Lees ook over de introductie van de Pathé Thuis App voor Samsung Smart TV`s. 

 

EDITORS' CHOICE