NIEUWSOnkyo

TEAC 501 op Nationale AV-dagen

Onkyo tekende op de Nationale AV-dagen met samenwerking van Sound&Vision Consulting voor enkele presentaties rond Audyssey Pro. Akoestische oplossingen van Audyssey waren er onder meer op een set met de P-3000R voorversterker, M-5000R, C-7070 cd-speler en luidsprekers uit de Quadral Aurum-serie. Wat we echter ook spotten, was de nieuwe Reference 501 Serie van Teac, dat eveneens tot het pakket van Onkyo behoort. 

De Reference 501 Serie is een lijn minicomponenten "gebouwd volgens de hoogste normen en gemaakt uit de beste materialen", resulterend in een audiofiel audiosysteem in A4-formaat. 

De 501 Serie bestaat uit vier componenten, die zijn opgebouwd uit massieve aluminium panelen aan een dikke stalen chassis, voor een ​​solide, resonantie-vrij platform. Dat zijn een geïntegreerde versterker (90 Watt per kanaal) met ingebouwde DAC, een Dual Mono DSD-compatible DAC, een DSD-compatible cd-speler en een Dual Mono, Klasse A hoofdtelefoon versterker. Deze onderdelen zijn allemaal verkrijgbaar in zwart of zilver, en kosten €799,- euro per stuk. De serie is dus verkrijgbaar op ‘pick and mix’ basis, of natuurlijk in z'n volledigheid aan te schaffen. 

Voor meer info over de componenten kun je terecht op de website van TEAC. Voor de volledigheid hebben we het hier over de AI-501DA, de HA-501, de PD-501HR en de UD-501. De componenten hebben tevens de toevoeging -B of -S (zoals in AI-501DA-B) om de kleur aan te geven: Black of Silver. 

Ook aanwezig: de TEAC LP-R550 (€449,-), in zwart of rosewood

Onkyo headsets! Wordt vervolgd, gaan we zeker eens testen

Kijk ook eens op de Onkyo Special

MERK

EDITORS' CHOICE