NIEUWSMutrox

In een handomdraai thuisbios met Mutrox CineBlox

Tijdens de Nationale AV-Dagen in Veldhoven introduceert Mutrox Soundproof Solutions haar revolutionaire Custom CineBlox. Prefab akoestische modules waarmee vrijwel elke slaapkamer, garage of zolder in een handomdraai te veranderen is in een privébioscoop van hoge kwaliteit.

Menig filmliefhebber droomt van een thuisbioscoop. Een mooie ruimte met perfecte akoestiek, krachtige speakers, een dikke subwoofer en uiteraard een beamer met projectiescherm. Het omtoveren van de garage of oude kinderkamer ineen filmzaal brengt echter nogal wat rompslomp met zich mee. Om nog maar te zwijgen van de kosten die er normaliter mee gemoeid zijn. Mutrox Custom CineBlox bieden de ideale oplossing voor iedereen die liever niet drie maanden lang in de rommel wil zitten terwijl de voormalige babykamer een permanente metamorfose ondergaat. De modules zijn snel geplaatst en ook eenvoudig te verwijderen.

De CineBlox worden op de door een klant ingemeten kamerafmetingen computergestuurd vervaardigd uit gerecycled plaatmateriaal. Vervolgens worden de modules afgevuld met ecologisch vlaswol en bekleed met een akoestisch transparante stof van gerecycled petflessenvilt. Op deze manier wordt niet alleen het milieu ontzien, maar geniet de gebruiker ook van de warme uitstraling van ruwe, natuurlijke materialen. De CineBlox kunnen in diverse tinten en afwerkingen worden geleverd én zijn bij een verhuizing gewoon mee te nemen.

Speakers komen volledig tot hun recht in een ruimte met Mutrox Custom CineBlox. De modules zijn zo ontworpen dat vrijstaande luidsprekers er gemakkelijk voor kunnen worden geplaatst, waarbij de bekabeling onzichtbaar achter de Blox doorloopt. Bovendien is het mogelijk om een inbouwspeaker te integreren met een optionele module die is afgewerkt met akoestisch transparante stof. Zo worden de speakers volledig uit het zicht gemonteerd, waardoor het surroundeffect nóg meer impact krijgt. Om eventuele ruzie met de buren te voorkomen, kunnen de CineBlox ook worden uitgerust met een geluidsisolerende laag.

Reflecties en kamfiltering zijn dodelijk voor een correcte weergave van gedetailleerd geluid. Met de Mutrox Custom CineBlox wordt dit probleem adequaat aangepakt en kunnen gebruikers met eigen oren ervaren hoe eerlijk hunspeakers het signaal afgeven zonder verkleuring en vertroebeling van het geluidsbeeld. Surroundeffecten worden precies weergegeven zoals de regisseur of muzikant het bedoeld heeft.

De absorptiewaardes van een set Custom CineBlox zijn enorm en hebben een breed bereik. Zo bereiken de wandelementen hun effectieve absorptiebereik van α = 0,9 al bij 1720 Hz en de bass traps van α = 0,8 al bij 90 Hz! Hiermee pakt u kamfiltering (en dus verkleuring en vertroebeling van het geluidsbeeld) effectief aan, waardoor plaatsing en diepte wordt verkregen. Door de bass-trap zal laagfrequent geluid goed worden geabsorbeerd, waardoor dit veel strakker klinkt en minder in de ruimte blijft 'staan'.

Met de Mutrox Custom CineBlox is het hebben van een privébioscoop niet langer voorbehouden aan de 'happy few'. Een CineBlox wandelement is er bijvoorbeeld al vanaf € 500,- inclusief BTW. Een bass-trap element is beschikbaar vanaf€ 755,- inclusief BTW. Een kamer van 3 x 4 meter is met de Custom CineBlox in één zaterdag omgebouwd tot privébioscoop vanaf € 6.900,- inclusief BTW. Kersverse bioscoopeigenaren hoeven alleen nog maar een film uit te zoeken en de popcorn op te warmen.


EDITORS' CHOICE