NIEUWSAudioQuest

Opnieuw concurrentie voor AudioQuest DragonFly?

Bijna een jaar na de introductie van de DragonFly tijdens High End München, is er opnieuw een concurrent opgedoken voor deze digitale libelle van AudioQuest. Maar niet zoals je zou verwachten... Want van de BionicOpter, gespot via onze collega's van Elektor, hoeven we geen soortgelijke prestaties te verwachten als de USB-DAC van AudioQuest.

De BionicOpter is namelijk een door het Duitse bedrijf Festo ontwikkelde robotlibelle, die alle vliegbewegingen van het echte insect natuurgetrouw kan nabootsen. Zo kan het bijvoorbeeld de twee paar vleugels onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor de BionicOpter kan vertragen, snel van richting veranderen en zelf achteruit vliegen.

Overigens hangt aan de mechanische dragonfly, die bestuurd kan worden met een smartphone, ook een Nederlands tintje. Bij de ontwikkeling was namelijk ook de TU Delft betrokken. De BionicOpter werd gerealiseerd in het kader van het Bionic Learning Network, een samenwerkingsverband dat de natuur gebruikt als model voor het vinden van oplossingen voor technische problemen.

Bekijk hieronder een kort introductiefilmpje van de BionicOpter.

MERK

EDITORS' CHOICE