NIEUWSAudioQuest

AudioQuest DragonFly USB DAC primeur

We wisten dat-ie kwam, hopen dat-ie snel naar de redactie in Tilburg komt, maar hebben `m in München alvast opgezocht: de DragonFly USB Digital-Audio Converter van AudioQuest. 

Het Amerikaanse merk primeurt in Duitsland met deze bijzonder handzame oplossing om hifi geluid uit iedere computer te krijgen.

De computers van vandaag zijn de CD, de LP en de Golden Age van radio ineen, zo stelt AudioQuest; van streaming internetradio tot iTunes en van Spotify tot hi-res downloadsites als HDtracks, computers zijn een schier oneindige bron van audio- en videocontent. Echter, de analoge en digitale circuits in het binnenwerk zijn om budgettechnische redenen niet voldoende geschikt om je computer als hifi audiofoon te gebruiken. Enter de DAC. 

Laten we even bij het begin beginnen, de DAC is de meeste lezers bekend, maar het concept is nog niet bij iedereen ingeburgerd. Digitale audiofiles bestaan uit een stroom van enen en nullen, die door een DAC (digital audio converter, ook wel digital to analogue converter) omgezet wordt in analoge golven die vervolgens door een luidspreker of hoofdtelefoon als muziek weergegeven worden. Een geluidskaart in je computer die de data naar de hoofdtelefoon stuurt, is in principe al een voorbeeld van een DAC; er is echter een veel betere audioweergave mogelijk met een DAC die voor dat doel gebouwd is. 

Een voorbeeld van zo`n DAC is de DragonFly van AudioQuest, de standaard formaat USB-stick converter die de inferieure kwaliteit van je geluidskaart omzeilt en van iedere computer een hifi bron maakt, tot 24-bit/96kHz. De basis van de DragonFly is een 24-bit ESS Sabre conversion chip, die je doorgaans in de betere CD- en Blu-rayspelers vindt. Veelbelovend, we gaan er zeker mee aan de slag!

Goed geluid van je laptop of pc naar hoofdtelefoon of luidspreker (direct of via versterkt of av receiver) is niet alleen mogelijk, maar nu ook uiterst mobiel. De DragonFly wordt in juni verwacht en gaat de verkoop in voor 249 euro. 

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.

Bekijk ook eens de Special Page van AudioQuest.

MERK

EDITORS' CHOICE