NIEUWSFocal

Focal Wireless Receiver - Universele Bluetooth ontvanger voor iedere versterker


Redactie HiFi.nl | 21 maart 2013 | Focal

Muziek via Bluetooth afspelen op ieder systeem? Dat kan. Het Franse Focal introduceerde eerder een Bluetooth ontvanger, voluit de draadloze Universal Wireless Receiver APTX, die werd ontworpen om samen te werken met Focal's Bird producten, en bijvoorbeeld de eigen XS Book. Maar het kleine ontvangertje is feitelijk ook in te zetten in combinatie met de meeste andere geïntegreerde versterkers - eigenlijk is de enige eis stereo RCA input.

De APTX ontvanger is voorzien van twee stereo analoge RCA uitgangen, en kan daarmee worden aangesloten op de meeste elektronische apparaten op de markt - zoals je versterker of je multimedia-systeem.

De ontvanger is bijzonder eenvoudig te implementeren, en daarmee een handige of zelfs zeer welkome toevoeging voor je audioset - muziek vanaf bijvoorbeeld iDevices, tablets en computers is met Bluetooth gemakkelijk naar het apparaatje te streamen, en vervolgens vanaf je versterker te ontsluiten. Zo gemakkelijk zelfs, dat we er een Snapguide van gemaakt hebben om de stappen te kunnen laten zien, waarbij we de ontvanger testten in combinatie met de Brio-R versterker van Rega; klik op onderstaande foto.

Hoe makkelijk? Klik op de foto!

Het Focal apparaatje werkt met apt-X codec voor 'near-CD quality', zo vermelden de specificaties, en is compatiblel met alle smartphones en tablets die beschikken over Bluetooth, zonder dongle. Het bereik is tien meter, zoals gebruikelijk met Bluetooth verbindingen, en het pakketje bestaat onder meer uit diverse netstekkers (voor internationale wandcontacten) en een RCA verlengsnoertje. Verkrijgbaar voor 99,- euro, dus wel wat aan de prijs. 

Kijk ook eens op de Special van importeur Smart Audio

MERK

EDITORS' CHOICE