Metrum Acoustics lanceert nieuwe Octave DAC MkII

Tijdens de ontwikkelingsfase werd hij vaak de "Mini HEX" genoemd, waar feitelijk ook een kern van waarheid in zit. Zo werden de looks van de Octave MKII inderdaad gebaseerd op zijn grotere broer, maar werd de kast speciaal rond het nieuwe ontwerp opgebouwd, "solide en functioneel".

Dat meldt de importeur van Metrum Acoustics, dat met de Octave MKII een verbeterde DAC lanceert. Eerder wist het merk ons op DAC-vlak al te overtuigen met de NOS Mini DAC's - lees bijvoorbeeld deze recensie.

Het succesvolle concept van zijn voorganger moest worden voortgezet, zo werd besloten, en daar waar mogelijk de performance verbeterd. Om datt te realiseren werden technieken welke eerder voor de Hex werden toegepast eveneens gebruikt in de nieuwe Octave MKII. De receiver sectie werd opnieuw onder handen genomen waardoor sampling rates van 192kHz nu standaard zijn geworden. Door buffering van de data moet jitter gereduceerd zijn en onafhankelijk geworden van eventuele oneffenheid in de datastroom.

Naast de standaard optische en coaxiale Spdif aansluiting is de USB module zoals toegepast in de HEX nu ook als optie toe te passen in de Octave MKII. Ook hier zijn technieken toegepast om de module volledig aangepast te krijgen op de bestaande elektronica zodat externe USB naar Spdif omzetters en dito hoogwaardige bekabeling niet meer nodig zijn. Streaming audio is simpeler en betrouwbaarder geworden, zo besluit Metrum Acoustics.

Adviesprijzen zijn 950 euro voor de standard versie en 1075 euro voor de versie voorzien van de USB optie. Kijk voor meer informatie op de website van het merk.

MERK

EDITORS' CHOICE