NIEUWSPioneer

Gapless playback in Pioneer update netwerkspelers N-30 en N-50

Redactie HiFi.nl | 06 maart 2013 | Pioneer

Pioneer heeft een gratis firmware-update op de markt gebracht voor de N-30 en N-50 netwerk-spelers. De firmware-update omvat verbeteringen op het vlak van gapless playback en een uitbreiding van de ondersteunde muziekbestanden. Zo worden voortaan Apple Lossless en AIFF ondersteund.

"Veel van onze klanten zijn Apple gebruikers," vertelt Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux. "Het toevoegen van zowel AIFF als Apple Lossless stond hoog op hun verlanglijstje. Door ondersteuning te bieden voor deze digitale bestandsformaten met hoge resolutie krijgen audioliefhebbers de flexibiliteit die ze zochten."

Het gebruik van HD-media neemt toe en de beschikbaarheid van lossless bestanden voor digitale muziek wordt groter. Deze bestandsformaten leveren een zuiverder en meer gedetailleerde geluidsweergave en zorgen voor een sterk verbeterde luisterervaring. Zowel Apple Lossless (ALAC) als het AIFF-formaat zijn populair in dit domein.

Ook niet onbelangrijk: gapless playback is beschikbaar voor alle ondersteunde lossless formaten - WAV, FLAC, AIFF en ALAC. Dit verbetert de luisterervaring omdat de opeenvolgende muzieknummers afspelen zonder tussenpauzes, wat vooral prettig is voor (de beleving bij) concerten en andere live-opnames. Updaten kan via de Pioneer website.

Lees meer over deze in 2012 ge√Įntroduceerde netwerkspelers


EDITORS' CHOICE