Von Schweikert presenteert UNIVERSE

Liefst twee jaar sleutelde de Von Schweikert Audio Corp aan de VR-100XS, maar nu is het music systeem klaar. Tijdens de Axpona Hi-Fi Show in Chicago wordt ie tussen 8 en 10 maart aan het grote publiek getoond.

Onder de codenaam VR-100XS werkte Von Schweikert aan het systeem dat nu op de markt komt als UNIVERSE. De ontwikkeling van het vierdelige luidsprekersysteem nam twee jaar in beslag en er werd nauw samengewerkt met een computer tech bedrijf. Volgens Von Schweikert is het resultaat een “state-of-the-art muzieksysteem dat laat zien welke kant de techniek opgaat”.

Von Schweikert postte een foto van de VR-100XS naast de UniField Model Two om een indruk van de schaal te geven.

De UNIVERSE bestaat uit twee staande luidsprekers met twee apart geplaatste subwoofers. Het systeem heeft niet minder dan twintig drivers die zijn gemaakt met magnesium, aluminium, keramiek en Mylar. “Doordat alle drivers van exact hetzelfde materiaal zijn gemaakt, heeft het hele systeem één enkele stem”, legt Albert Von Schweikert uit. “Alhoewel, in feite is er niet echt een ‘geluid’ in dit systeem. Het is extreem neutraal, maar spookachtig realistisch en holografisch. Een lokale audiofiel die me voorziet van kritiek wanneer we een nieuw model ontwikkelen, vertelde dat dit geen luidsprekers maar holografische generatoren zijn.”

De VR-100XS uitgerust met Room Bass Correction, dat de door reflectie veroorzaakte dips en pieken in het diepe basgeluid elimineert. Het systeem heeft niet minder dan zes patenten, wat zoveel betekent als dat ieder aspect van de UNIVERSE uniek is. Daar hangt vanzelfsprekend een flink adviesprijskaartje aan, de Amerikaanse verkoopprijs is door Von Schweikert vastgesteld op 145.000 dollar.

Meer informatie (in het Engels) lees je in deze forumpost van de ontwerper.

Coverfoto: VR-11 Mk2's (klikbaar)


EDITORS' CHOICE