NIEUWSTeufel

Teufel introduceert Concept G 850 THX

Redactie HiFi.nl | 06 februari 2013 | Teufel

Het Duitse Teufel audio heeft een nieuw product geïntroduceerd, namelijk een 5.1 surround systeem voor PC’s: de Concept G 850 THX. De set brengt de THX gecertificeerde geluidskwaliteit voor bioscopen naar de bureautafel.

Dat deed Teufel al eerder met de Concept D 500 THX in 2.1-vorm, en daar hebben de techneuten van Teufel Audio nu dus een complete 5.1 surround set aan toegevoegd. De nieuwe Concept G 850 THX is daarmee ideaal voor games, muziek en films.

Vijf identieke luidsprekerzuilen garanderen volgens Teufel een gelijkmatig verdeelde surround sound. De tweeters in de gesloten 2-kanaals satellieten maken een gedetailleerde weergave mogelijk en voorkomen ‘sissen’; iets wat bij PC speakers vaak voorkomt. Bovendien zijn de tweeters van een speciale Waveguide voorzien, die een bredere afstraling boven de 2.500 Hertz produceert. Daardoor garandeert de set, ook bij korte afstand met de luidsprekers zoals bij gebruik op het bureau, altijd een optimaal geluid met een relatief breed bereik. Het opzoeken van de zogenaamde ‘sweet spot’ om het complete geluid te kunnen horen, behoort daarmee tot het verleden.

De 19 mm tweeter en de 100 mm mid range chassis van de satellieten dekken een frequentiebereik van 125 tot 22.000 Hz af en produceren een volume op THX referentielevel van 105 dB. Onder de 135 Hz neemt de volactieve subwoofer het over, die het systeem een totaal vermogen van 360 Watt ter beschikking stelt. De twee aluminium woofers van de subwoofer hebben een doorsnede van 165 mm, en breiden de basweergave van het systeem uit tot een grensfrequentie van 35 Hz. Daardoor ontstaat een basdruk die volgens Teufel ‘tot in de buik is te voelen’. Een schakelaar past de basweergave van de satellieten aan de opstelling aan. Zo worden onaangenaam hoge tonen bij een opstelling van de boxen dicht op de muur voorkomen. Het systeem kan daardoor dus zowel direct op het bureau worden geplaatst, maar ook aan de muur worden bevestigd. Spikes die worden meegeleverd ontkoppelen de subwoofer van de vloer om onaangename vibraties te elimineren.

Teufel is wereldwijd de grootste aanbieder van THX gecertificeerde systemen. De Concept G 850 maakt nu ook de THX surround beleving voor de PC mogelijk. Dat de Concept G 850 in het bezit is van het THX multimedia certificaat is niet voor niets. Om dit certificaat te verkrijgen moest de Teufel-set 700 (!) tests doorstaan om storingsvrij dynamisch geluid, bij een indrukwekkend volume, en een luisterafstand van minder dan 1 meter te kunnen bewijzen. Dankzij het certificaat staat de Concept G 850 THX garant voor hoge volumes, een nauwkeurige geluidsweergave en een indrukwekkende akoestiek. De Teufel Concept G 850 THX is per direct voor €599,99 verkrijgbaar via de website van Teufel Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE