NIEUWS

Wereldprimeur op ISE 2013: Mutrox CineChair

Je kon gisteravond al lezen over de speciale CI 800 bioscoop die Mutrox voor ISE 2013 bouwde voor Bowers & Wilkins, maar de akoestiekexperts uit Numansdorp hadden zelf ook een heuse wereldprimeur tijdens Integrated Systems Europe: de Mutrox CineChair. Een bioscoopstoel die niet alleen heerlijk zit, maar tegelijk bijdraagt aan een goede akoestiek.


In hun zoektocht naar de perfecte akoestiek zijn Erik Pleijsier en Ronald Bout met de door henzelf ontworpen bioscoopstoel CineChair weer een stapje dichterbij hun ultieme doel gekomen. Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar het juiste meubilair draagt zeker bij aan een goed geluid. Of zoals Mutrox zegt: Lekker zitten klonk nog nooit zo goed.


Lekker zitten klonk nog nooit zo goed, merkten ook onze hoofdredacteuren van Music Emotion en HiFi.nl

De CineChair is tot stand gekomen na het testen van vele akoestische calculaties en het uittesten van verschillende materialen. “Dankzij de unieke opbouw van die materialen is de stoel niet alleen en breedband absorptiemodule voor in de thuisbioscoop, maar reflecteert het ook het geluid van de surroundspeakers. Daardoor ervaren ook de mensen achter de stoel een ongekleurd geluidsbeeld”, vertelt Erik Pleijsier van Mutrox.

Natuurlijk diende als uitgangspunt dat de stoel vooral comfortabel moet zitten. Maar dat betekent niet dat Mutrox geen oog had voor het design, dat we gerust opvallend durven te noemen. Daarnaast hebben de Numansdorpers ook rekening gehouden met het milieu, want de slijtvaste bekleding van de CineChair - die in diverse kleurcombinaties geleverd kan worden - is altijd ‘groen’. Het bestaat namelijk voor de volledige 100 procent uit gerecycled petflessenvilt.

Over de prijs en wanneer de CineChair leverbaar wordt, kan Mutrox nog niet volledig uitsluitsel geven. Bekijk ook de Hi-Visit die HiFi.nl aan Mutrox bracht.


EDITORS' CHOICE