Bowers & Wilkins Architectural Monitor AM-1

Redactie HiFi.nl | 29 januari 2013 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins kondigde vandaag in Amsterdam de nieuwe AM-1 Architectural Monitor aan. Eén van de onderdelen van de uitgebreide stand in hal 11 van de RAI, waar we morgen voor een complete Hi-Visit heengaan, maar vanmiddag al stiekem een eerste kijkje namen in het CI-800 Theater (later meer!).

"Verfijnd, discreet en gekenmerkt door een prachtige, natuurlijke audioweergave ontkracht de AM-1 alle vooroordelen omtrent buitenluidsprekers," zo stelt het luidsprekermerk over haar nieuwste toevoeging: de Architectural Monitor.

Omdat de AM-1 ook buiten gebruikt zal gaan worden is toepassing van de Bowers & Wilkins FlowportTM techniek niet mogelijk. De engineers hebben daarom Auxiliary Bass Radiotor (ABR) ontwikkeld, waardoor de AM-1 een geweldige bass weergave heeft en weerbestendig is. De AM-1 is bovendien flexibel en makkelijk te monteren dankzij het ‘One Plug’ montagesysteem. Zowel horizontaal als verticaal te bevestigen aan de wand of het plafond, en geschikt in een woning, de tuin, patio’s en rond zwembaden - maar bijvoorbeeld ook in bars en restaurants.

De luidspreker is beschikbaar in een witte of zwarte uitvoering, met afneembare grill. De AM-1 kan worden overgespoten in iedere kleur, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Ook kan de grill worden voorzien van een andere kleur akoestisch speakerdoek, met een verrassend frisse uitstraling als resultaat. De AM-1 is vandaag gelanceerd op de Integrated Systems Europe (ISE) in de RAI in Amsterdam, en is vanaf februari beschikbaar voor een prijs van € 275 per stuk.

Kijk ook eens op de Special van Bowers & Wilkins

MERK

EDITORS' CHOICE