Stealth komt met waterdichte StingRay speakers

Tijdens Integrated System Europe (ISE) in Amsterdam introduceert Stealth Acoustics volgende week de StingRay, de eerste volledig afgesloten en dus waterdichte hifi-speaker.

De nieuw StingRay is gebaseerd op de beproefde techniek die eerder door Stealth Acoustics werd toegepast in het geavanceerde onzichtbare LRG platform. De 8 inch conusluidspreker verzorgt de basweergave, terwijl een direct gekoppelde 20 watt neodymium driver de hoge en middentonen produceert. Speciaal voor dit doel is een stralingsvak van glasfiber ontwikkeld, waardoor het geluid van de speaker gericht wordt.

“Het ontwerpen van een luidspreker die werkelijk alle aspecten van ‘het weer’ kan weerstaan was geen gemakkelijke taak”, zegt vice-president Steve Olszewski van Stealth Acoustics. “De StingRay is waarschijnlijk het beste product dat we ooit gefabriceerd hebben, totaal beschermd tegen de elementen, heeft geen grill, is volledig parametriseerbaar en perfect geschikt voor omstandigheden die normaal gesproken fataal zijn voor standaard-buitenluidsprekers.” Tot nu toe werden traditionele luidsprekers namelijk snel slachtoffer van de elementen, maar dat is met de StingRay verleden tijd.

Ondanks dat de luidspreker een vocht- en UV-bestendige, hermetisch afgesloten behuizing heeft, biedt het een exceptioneel hoge geluidskwaliteit. De behuizing van de StingRay is gemaakt van een gesloten, gegoten module die vervaardigd werd uit ‘marine grade’ UV bestendig ASA kunststof. Het resultaat is een behuizing die de slechtste weersomstandigheden ongeschonden weerstaat zoals sneeuw, regen, vorst, zonlicht, zout, en zwamvorming. Dat maakt de luidspreker ideaal voor de high end custom installmarkt, want de StingRay is de perfecte oplossing voor bijvoorbeeld zwembaden, patio’s en jachten of plaatsen die flink warm worden als sauna’s en stoomkamers. Indien gewenst kan de speaker zelfs onder water afspelen.

De StingRay is niet alleen leverbaar in zwart en wit, maar ook in een versie voorzien van een eigen ontwerp. Je kunt deze revolutionaire speaker, net als de nieuwe LRG-reeks trouwens, tijdens ISE bewonderen op stand R116 in hal 5 van de RAI. Wij gaan daar zeker even een kijkje nemen. Meer informatie op de site van Stealth Acoustics en in onderstaand filmpje. Meer informatie over de importeur en haar merken vind je op onze Dimex Special

MERK

EDITORS' CHOICE