Extra PMC Sessions met Crispin Murray

De avondsessies van de PMC Sessions bij Studio Zwaard in Rotterdam, Hanze Hifi in Zwolle en Concerto Audio in Amsterdam waren zo snel vol, dat in overleg met Crispin Murray een extra sessie is ingepland bij Spanjaard Muziek in Alkmaar. Deze middagsessie vindt plaats op vrijdag 1 februari tussen 14 en 16 uur bij Spanjaard Muziek in Alkmaar.

Het opnemen van muziek is meer dan alleen spelen, achter de schermen worden vaak belangrijke keuzes gemaakt. Tijdens een twee uur durende show zal Crispin Murray, die meewerkte aan opnames van bijvoorbeeld Peter Gabriel, U2, Queen en Whitney Houston, inzicht proberen te geven hoe plaatopnames tot stand komen.

De opstelling van PMC tijdens CES 2013, met naast de Fact.3 speakers ook apparatuur van Rega.

Dat doet hij met behulp van luidsprekers van het Engelse merk PMC (professional monitoring company). Van oudsher vooral in menig opnamestudio vertegenwoordigd, maar tegenwoordig ook actief op de consumentenmarkt. Omdat het Engelse luidsprekermerk uit de studiowereld komt, weet het wat belangrijk is voor een goed geluid. Ook op andere systemen dan high-end.

Zo zag de redactie van HiFi.nl de Engelsman twee weken geleden in een donkere, met muziek gevulde kamer op de CES, waarbij hij diverse studio-opnames liet horen met behulp van de Rega Apollo-RBrio-R en Rega DAC. Het geluid kwam uit een setje Fact.3 speakers van PMC.

Of hij die apparatuur ook gebruikt tijdens de PMC recording sessies, is ons niet bekend. Geïnteresseerden voor de PMC Sessions met Crispin Murray op vrijdagmiddag 1 februari van 14 tot 16 uur, kunnen zich aanmelden bij Spanjaard Muziek, Koorstraat 23-35 te Alkmaar, tel. 072 515 43 44.


EDITORS' CHOICE