ASW introduceert nieuwe serie luidsprekers: Genius

Al meer dan 25 jaar bouwt ASW luidsprekers. Dat doet het vanuit de gedachte achter de merknaam, die staat voor Accurate Sound Wave. De Duitse fabrikant probeert een natuurgetrouwe geluidsweergave na te streven. Zoals ook met de nieuwe Genius serie.

De nieuwe reeks bestaat uit een drietal vloerstaande luidsprekers, een monitor- en een centerluidspreker. Daardoor biedt het Genius assortiment diverse mogelijkheden. En net als bij de bouw van andere producten, toetst ASW altijd weer de prestaties van zijn producten aan de werkelijkheid: live muziek.

Dat resulteert in combinatie van eersteklas luidspreker- en filtercomponenten en een doordachte kastconstructie. Die ook nog eens in uitzonderlijk veel verschillende afwerkingen zijn te krijgen. Of het nu gaat om een houtfineer of een in kleur gespoten kast, er is voor ieder interieur altijd een passende uitvoering.

De uniek gestileerde behuizing loopt fraai door in het luidspreker front, waarachter de hoogwaardige luidsprekerunits nauwgezet hun werk doen. Een grote 25mm ‘keramische’ dometweeter is samen met de geavanceerde woofer verantwoordelijk voor een sprankelend hoog en een krachtig en gedetailleerd laag.

Bijzonder aan de laagweergevers zijn het Neodimium magneetsysteem, de dubbellaags titanium spreekspoel en de conus met natuurlijke houtvezels. Bij de vloerstaande modellen worden standaard twee soorten spikes geleverd, waaronder die van ‘Soundcare’ voor kwetsbare vloeren. Meer informatie vind je op de website van Look en Listen.

EDITORS' CHOICE