NIEUWSBryston

Bryston komt met geüpgrade DAC: BDA-2

Het Canadese Bryston heeft met de BDA-2 DAC een update van de BDA-1 DAC geïntroduceerd. Het grootste verschil: de usb-input is nu 192 KHz/24bit.

In het jaar dat Bryston zijn 50e verjaardag vierde, introduceerde het Canadese bedrijf eind 2012 de nieuwe BDA-2 DAC. Een nieuw model met twee 192K/32bit AKM DAC’s en hoge resolutie usb-inputs. Want de BDA-1 DAC werd weliswaar geprezen, veel recensenten vonden het eigenlijk niet kunnen dat de usb-poorten in die voorloper van deze nieuwe convertor maar tot 48 KHz/16bit reikte.

Daar heeft Bryston in de nieuwe BDA-2 wat aan gedaan, legt James Tanner van de producent uit. “Nu steeds meer consumenten vertrouwen op hun computers als bron van entertainment thuis, vonden we het noodzakelijk een DAC met hoge resolutie usb-inputs aan te kunnen bieden. Daarnaast leveren de nieuwe 192K/32bit AKM DAC chips opzienbarend detail.”

Verder heeft de BDA-2 DAC net als zijn voorganger totaal acht inputs: één usb-input, twee coaxiale inputs, twee bnc-ingangen, twee optische poorten en één aes-input. Ten opzichte van zijn voorganger hangt aan de BDA2 wel een adviesprijs die tweehonderd dollar hoger ligt: 2395 dollar.

MERK

EDITORS' CHOICE