Nieuwe hoofdtelefoons Audio-Technica op CES

Op de beursvloer afgelopen week liepen we ook tegen de stand van Audio-Technica aan, waar een breed scala aan nieuwe hoofdtelefoons werd gepresenteerd.

Tot dat nieuwe aanbod behoort ook bovenstaande serie audiofiele headsets, te weten de ATH-AD500x, ATH-D700x en de ATH-AD900x. "Ideal for music lovers who enjoy the spacious quality of open-back headphones and combine involving sound with long-wearing comfort," aldus het merk.

De drie modellen hebben allen 53 mm drivers speciaal ontworpen voor deze serie, met krachtige magneten en Audio-Technica's eigen CCAW (copper-clad aluminium-wire) voice coil techniek voor verbeterde audioreproductie en een brede frequency response van 5Hz tot 35.000Hz. Alle modellen hebben een drie meter lange Hi-OFC oxygen-free koord met een 3.5mm stereo plug en een 6.3mm stereo adapter. Verwachte prijzen voor de Nederlandse markt zijn 199 euro voor de 500x en respectievelijk 269 en 399 euro voor de 700- en 900-varianten. 

Ook zijn de lijnen van QuietPoint noise-cancelling headsets uitgebreid, en introduceert Audio-Technica de nieuwe SonicSport fitness-georiënteerde in-ears. Deze sets zijn voorzien van een koord dat aan de achterkant van je hoofd loopt voor draagcomfort, en stabiliteit tijdens het sporten. Het ontwerp staat bovendien toe dat het geluid juist gepositioneerd is, met maximale bas en helderheid. Op het gebied van QuietPoint heeft Audio-Technica zelf het volgende te zeggen.

Tot slot heeft de eerder geïntroduceerde ATH-ANC9 een CES Innovation Award gewonnen. De HiFi.nl recensie van deze hoofdtelefoon staat nog op de redactionele planning voor onze voorpagina, maar is alvast hier te vinden. Kijk voor meer informatie op de website van importeur Servi-Q.

MERK

EDITORS' CHOICE