NIEUWS

201 inch televisie is Best of the Best 2012

We dachten met de 110” televisie van Samsung op de CES vorige week toch wel de limiet bereikt te hebben qua grootte, maar het kan nóg groter. Zo ontvingen Porsche Design Studio en C’Seed Entertainment Systems de red dot award voor Best of the Best 2012 voor de door hen samen ontwikkelde C SEED 201, met een LED scherm van liefst 201 inch de grootste televisie ter wereld.

 

Het scherm heeft een dwarsdoorsnede van iets meer dan 5,10 meter en is speciaal ontwikkeld voor gebruik buitenshuis. De televisie is voorzien van zeven LED-panelen en vijftien geïntegreerde speakers; zes aan beide kanten van het scherm plus drie subwoofers van ieder 700 Watt. De content op het scherm afgespeeld wordt vanaf een ingebouwde mediaserver met meerdere bronnen.

De televisie bouwt zichzelf op in ongeveer een halve minuut, is daglichtbestendig en kan ook tegen een spatje water. Daarnaast kan het toestel, voorzien van meer dan 700.000 pixels, gedraaid worden voor optimaal kijkgenot. De C SEED 201 [http://cseed.tv] kost naar verluidt een half miljoen euro.

Check onderstaande video voor een indruk van de grootste LED-tv ter wereld.


EDITORS' CHOICE