NIEUWSTDK

Gezien op CES: TDK wireless speakers

Bij de naam TDK denkt de wat oudere muziekliefhebbers toch vooral aan cassettebandjes en/of videotapes. En degene die ook wat van voetbal weet, zal zich waarschijnlijk herinneren dat het Japanse bedrijf ooit sponsor van voetbalclub Ajax was. Tijdens CES 2013 stuitte onze redactie echter ook op een compleet nieuwe audiolijn van Tokyo Denki Kagaku.

Tijdens de Consumer Electronics Show 2013 presenteerde TDK enkele nieuwe producten in de audiolijn, die loopt van in-ears tot draadloze speakers. De muur vol met boomboxen valt direct op, en trekt dus onze aandacht. Waar het merk met het verdwijnen van cassette- en videorecorders toch een beetje van onze radar was verdwenen, heeft TDK enkele zeer geinige gadgets meegenomen naar het Venetian Hotel in Las Vegas.

Zoals de boombox A73, waar in Amerika een prijskaartje van net geen 400 dollar aan hangt. Door de toepassing van Bluetooth kan deze draadloos aangestuurd worden met externe geluidsbronnen, terwijl het strak en simpel vormgegeven apparaat daarnaast is uitgerust met een FM-tuner. Die laatste functionaliteit vinden we niet terug in de V513 Sound Cube, die dan ook honderd dollar goedkoper is.

De A33 deed ons een beetje denken aan de Solemate van Jabra en de Lowdi. Een makkelijk mee te nemen externe Bluetooth speaker voor bijvoorbeeld je laptop of smartphone, die tegen een stootje kan en ook nog eens waterproof is. Met een adviesprijskaartje van 250 dollar is het daarnaast de meest vriendelijke geprijsde draadloze speaker uit de serie.

Een serie die compleet wordt gemaakt met de Q35, die net als de boombox A73 zo’n vierhonderd dollar moet kosten. Deze kubusvormige luidspreker is niet alleen zelf oplaadbaar, hij kan ook nog eens draadloos externe apparaten die Qi compatible zijn, opladen.

Meer technische informatie over deze luidsprekers vind je op de site van TDK, terwijl je links in het fotoboek meer foto's kunt bekijken. Of en wanneer de reeks naar Nederland komt, gaan we zeker voor je uitzoeken.


EDITORS' CHOICE