NIEUWSJabra

IFA primeur - Solemate van Jabra

Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2012 | Jabra

Jabra introduceert op de IFA de Solemate: een kleine maar toch robuuste portable speaker die werkt via Bluetooth. HiFi.nl mocht de speaker al voor de exclusieve primeur even bekijken en uittesten.

Het Deense Jabra staat vooral bekend om de headsets en carkits maar wil met de nieuwe Solemate concurreren met bijvoorbeeld de Jawbone Jambox. En gezien de prijs en het design zou dat nog best wel eens kunnen lukken. De speaker is erg klein, niet al te zwaar en de zool van de speaker – snap je de naam nu? – is een grappig detail. De zool heeft ook een functie: hij zorgt ervoor dat de Solemate op zijn plek blijft staan en bij een harde bas niet van tafel trilt. De speaker is compatible met je telefoon, iPad, iPod en computer. Ook kun je direct muziek streamen vanaf je mac, pc of laptop via usb.

De Jabra Solemate is zowel geschikt voor thuis als onderweg. Hij wordt geleverd met een geluid doorlatende tas, zodat hij onderweg niet vies en nat wordt, of beschadigd raakt door de zon. De bijgeleverde kabel zit op een slimme manier weggewerkt in de onderkant van de zool, zodat je deze onderweg niet kwijtraakt.

Over het geluid weiden we nog niet al te veel uit, want dit doen we later in een uitgebreidere productbespreking. We kunnen wel alvast verklappen dat de Solemate veel power heeft voor zo’n kleine speaker. De Solemate is beschikbaar in wit en zwart en is per direct verkrijgbaar voor 179 euro in verschillende webshops en winkels. 


De Jabra Solemate gespot op IFA 2012 - ©Jochem Geerdink


EDITORS' CHOICE