NIEUWSNAD

NAD nieuwe digitale modellen en ‘groene’ 7-kanaals versterker

New Acoustic Dimension laat op de Consumer Electronics Show een aantal nieuwe digitale modellen zien, en een (forse) aanvulling op de T-serie receivers.

De nieuwe generatie digitale modellen bestaat uit drie producten: een USB DAC, een digitale DAC/versterker en een digitale Netwerk Receiver:

De USB DAC met de naam D 1050 kan 24/192 data aan via USB en heeft ook Coax, Toslink en AES/EBU inputs. Daarnaast heeft hij nog een hoofdtelefoon-output met volume control.

D 3020 is de naam van de Digitale DAC/versterker. Deze combineert een 30W per kanaal versterker met een 24/96 USB DAC. Verder heeft hij nog AptX Bluetooth aan boord voor het streamen van muziek vanaf je smartphone, een hoofdtelefoon versterker en subwoofer out. Hij wordt geleverd met een afstandbediening.

De D 7050 UPnP Netwerk Receiver levert 50W per kanaal versterking, USB input, AirPlay technologie, WiFi, Ethernet en aptX Bluetooth, in een compacte verpakking.

Ook gespot in de NAD-kamers: de Synchrony One van PSB

Een van de andere nieuwe producten die NAD introduceerde tijdens CES is de NAD T977: een zeven-kanaals home cinema versterker die zeven keer 140W levert maar toch energiezuinig is. In standby verbruikt deze namelijk minder dan 0.5 W.

De T977 heeft ook een automatische standby modus om het energieverbruik nog verder terug te dringen. PowerDrive technologie is ingebouwd zodat het vermogen bijna wordt verdubbeld. Verder heeft hij een Klasse A input circuit. Volgens NAD is de versterker uitstekend geïsoleerd en is ruis nagenoeg uitgesloten.

De versterker levert 140W. Een thermostatisch geregelde ventilator voorkomt overhitting, maar dankzij de ingebouwde signaal-tracking hoor je de ventilator niet tijdens stille passages.

De T977 gaat in Amerika 2799 dollar kosten. Kijk op de NAD website voor meer informatie. En kijk voor al het CES 2013 nieuws op de Special Page

Uiteraard aanwezig: de M50/M52 combinatie (recensie)

MERK

EDITORS' CHOICE