NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert draadloze speakers

Redactie HiFi.nl | 09 januari 2013 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer introduceert drie nieuwe draadloze luidsprekers die je kunt koppelen aan een smartphone, computer, tablet, mp3-speler of ander Bluetoothapparaat.

Volgens Pioneer zijn alle modellen uitgerust met een paar hoogwaardige drivers die een uitstekende geluidskwaliteit in de middentonen garanderen. De bass reflex-poort zorgt volgens het merk dan weer voor krachtige bassen. De nieuwkomers zijn compatibel met zowat elk Bluetoothapparaat. Maar via de 3.5 mm AUX-ingang speel je ook met gemak muziek af die op een extern toestel staat.

Pioneer XW-BTS5
De XW-BTS5 is in twee authentieke houten behuizingen ingebouwd en is een systeem voor je woonkamer, kantoor of slaapkamer. De 25mm ‘soft dome’-tweeters met een Neodymium-magneet, de 10cm woofers en de bass reflex-poort garanderen volgens Pioneer een vol hifigeluid, met gedetailleerde zangpartijen en een compromisloze weergave van de bastonen. Deze luidsprekers leveren een totaal uitgangsvermogen van 50 W en zijn verkrijgbaar in het zwart en het wit.

Pioneer XW-BTS3
De XW-BTS3 met een ingebouwd dockingstation voor een iPod/iPhone is gemaakt van echt hout. Dit model is daarmee ideaal voor wie op zoek is naar een compactere audio-oplossing. Uit de bass reflex-poort stromen volgens Pioneer krachtige, diepe bastonen naar buiten. De dubbele 7.5cm luidsprekers garanderen dan weer een vol geluid. Deze ‘full-range’ luidsprekers zijn bekleed met een hoogwaardige stof. De afgeronde behuizing met een accent in aluminium elimineert ongewenste resonanties en zorgt zo voor stevige, onvervormde bastonen. De XW-BTS3 levert in totaal 30 W en is uitgerust met een video-uitgang en een afstandsbediening. Dit model is eveneens verkrijgbaar in het zwart en het wit voor 139 euro.

Pioneer XW-BTS1
In de kleinste speaker van de reeks, de XW-BTS1s, zijn twee 5cm luidsprekers en een bass reflex-poort ingebouwd. Dit model kreeg dezelfde look als de XW-BTS3. Alleen zitten aan de bovenkant subtiele drukknoppen in plaats van een dockingstation. Ook deze supercompacte luidspreker is in het zwart en het wit verkrijgbaar voor een adviesprijs van 89 euro. 


EDITORS' CHOICE