NIEUWSOlive

Help de Olive ONE mogelijk te maken

Redactie HiFi.nl | 24 december 2012 | Olive

Tegenwoordig worden er steeds meer audio producten gemaakt met behulp van crowd funding. Vaak zijn het onbekende personen die iets in de markt proberen te zetten, maar vandaag kwamen we een project tegen van niemand minder dan het Amerikaanse Olive: de Olive ONE.

De Olive ONE is een alles-in-één muziekspeler met touch screen. Met behulp van dit touch screen heb je toegang tot al je muziek via WiFi. Olive bedoelt met 'alle muziek' ook echt álle muziek. Zo zijn mp3’s, FLAC, ALAC, WAV, en AIFF nummers af te spelen, maar ook verschillende streaming services als Spotify, Pandora en YouTube zijn beschikbaar. Naast de touch bediening werkt de besturing ook via iPhone, iPad of Android.

Bovendien is dit apparaat met de hand gebouwd en is de software open voor app designers. Zelf heeft Olive natuurlijk ook al nagedacht over de software. Zo leert de ONE jouw muzieksmaak kennen en werkt het samen met verschillende sociale media.

Ook over het geluid is nagedacht. Zo beschikt de ONE over een 32-bit/384kHz Burr-Brown DAC en een HD versterker. Wanneer je in meerdere kamers een ONE plaatst kun je ook nog eens, tegelijkertijd, in het hele huis van de muzikaliteit genieten.

Daarnaast lijkt het tegenwoordig niet meer dan normaal om uit verschillende kleuren te kunnen kiezen voor je hifi-apparatuur. Olive gaat hier echter nog een stap verder in: werkelijk elk design is vrij spel, en wordt met de hand geproduceerd. Op deze manier beschik je dus over een écht one-of-a-kind exemplaar van de ONE.

Toch komt de ONE er niet als er geen 200.000 dollar voor het project wordt opgehaald. Tot nu toe staat de teller over de helft, met nog 41 dagen te gaan, dus nog alle tijd om mee te doen.

 

Wanneer er genoeg geld wordt opgehaald, wordt de Olive ONE verwacht in juli 2013. Hij zal dan te koop zijn voor 399 dollar. Wanneer je hem nu bestelt, heb je er overigens al een voor 349 dollar, maar dan moet je wel snel zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Olive en kijk hier voor de crowd funding pagina


EDITORS' CHOICE