ARTIKELParrot

Lancering Parrot Zikmu Solo

Rebecca Seunis | 04 december 2012 | Parrot

De Zikmu Solo, de nieuwste speakerdock van Parrot, werd in het Lloyd Hotel te Amsterdam in zijn designjasje van Philippe Starck aan de wereld voorgesteld. HiFi.nl was erbij.

In tegenstelling tot de voorganger Parrot Zikmu, bestaat de Solo maar uit één stuk. De speaker is daardoor ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben, zoals in appartementen. Toch belooft Parrot dezelfde kracht en kwaliteit als een volledige set...

Designspeaker
Wat de speaker in ieder geval bijzonder maakt, is de designer erachter, namelijk Philippe Starck. Ook als die naam niet direct een belletje doet rinkelen, zul je deze wereldberoemde Franse ontwerper en architect vast kennen van een aantal door hem ontworpen gebruiksvoorwerpen, zoals de bekende citruspers met de naam ‘Juicy Salif’, of de transparante Louis Ghost stoel.

Van alledaagse voorwerpen tot een motorfiets en gebouwen, Starck ontwierp het allemaal. Aan zijn ellelange lijst van ontwerpen kan hij nu dus ook de Zikmu Solo toevoegen. De gloednieuwe speakerdock lijkt enigszins op een hoorn van een oude grammafoonspeler, maar dan op de kop. De dock is groot, maar toch niet al te opvallend, en het design is tijdloos.

Wat zich binnenin de speaker bevindt is natuurlijk ook niet onbelangrijk. De Zikmu Solo is drastisch aangepakt en verbeterd ten opzichte van de voorganger. De Zikmu Solo heeft drie speakerdrivers, de vorige had er één. In het onderste deel van de Solo zit een krachtige Neodymium-speaker verborgen die ervoor zorgt dat de muziek eerst richting de vloer wordt geprojecteerd voordat deze de kamer rondgaat. De Bass Extender zorgt ervoor dat de bassen in staat zijn een geluid te produceren van 30 Hz, zonder het volume aan te passen. De speaker produceert in zijn geheel 100 Watt.

 

Ontwerp van binnen
Een designer look is leuk, maar als je 800 euro voor een speaker neertelt, moet die natuurlijk ook goed klinken. De ruimte waarin wij mochten luisteren naar de Solo was een redelijk kleine ruimte, maar met een gigantisch hoog plafond van zo’n zeven meter. Dat hebben de meesten van ons thuis waarschijnlijk niet, dus daarmee zijn het niet de meest ideale omstandigheden om een indruk te krijgen van wat de Solo in je eigen kamer zou doen, maar we zijn dan ook in Amsterdam voor een eerste indruk en niet voor een uitgebreide luistertest.


EDITORS' CHOICE