NIEUWS

Nieuw van DEQX: de Mate

Redactie HiFi.nl | 26 november 2012 | Fotografie Fabrikant |

Het Australische DEQX (lees als deks) introduceert de Mate, een processor die de passief gefilterde luidsprekerbox corrigeert. Daarnaast kan met de Mate de kamerakoestiek aangepakt worden en bronmateriaal beluisterbaar worden gemaakt.

De Mate komt tussen de voor- en eindversterker, heeft XLR en RCA analoge in- en uitgangen. Met de speciale DEQX software en gekalibreerde meetmicrofoon is snel het maximum uit de passief gefilterde luidsprekers te halen. Deze zogenaamde calibratiekit kost 275 euro.

DEQX is uniek betreffende correctie aan de amplitude in het frequentiedomein maar vooral in het fasegedrag oftewel het tijdsdomein. Duizenden frequentiegebieden worden in tijd gecorrigeerd om ervoor te zorgen dat het gehele audiospectrum tegelijkertijd je oor bereikt. De coherentie van hoog, midden en laag wordt enorm vergroot, het stereobeeld wordt dan 3D. Vele malen beter dan een hellend front of het trapsgewijs plaatsen van de luidsprekers.

Wat de Mate moet kosten, is nog niet helemaal duidelijk. Importeur en leverancier AudioSense verwacht dat de prijs ergens tussen die van de Express II (2995 euro) en HDP4 (4995 euro) in komt te liggen. Bekijk voor meer informatie de website van AudioSense.


EDITORS' CHOICE