NIEUWSAkiko Audio

Akiko Audio, nu ook voor kabels

Akiko Audio was al bekend van diverse audioaccesoires op basis van edelstenen en goud, maar het Nederlandse merk brengt nu ook een hoogwaardige kabel op de markt.

“Heeft het zin om in de toch al drukke kabelmarkt een nieuw model te introduceren”, vroeg Akiko Audio zich af. Het antwoord lagvoor de hand: “Alleen wanneer aan één voorwaarde voldaan wordt: de kabel moet erg goed zijn.” Met de Powercord Aerostar denkt het Limburgse bedrijf aan die voorwaarde te hebben voldaan.

De kabel is een eigen ontwerp en wordt volledig met de hand opgebouwd uit negen zwaar verzilverde koperen aders, met als isolatiemateriaal uitsluitend zuiver P.T.F.E. en lucht. Lucht is de beste elektrische isolator, vandaar dat Akiko Audio veel tijd en energie heeft gestoken in het ontwikkelen van een uniek Dual Tube Fillament (DTF) procedé.

Daarbij worden de geleiders ‘zwevend’ opgehangen, waardoor deze bijna uitsluitend met lucht in aanraking komen. De capaciteit blijft zo bijzonder laag evenals de weerstand, zodat kabelverliezen te verwaarlozen zijn. Het is een zeer snelle kabel.

De connectoren zijn van Furutech en Neotech, die beide cryogeen behandeld zijn. De afwerking bestaat uit een buitenmantel van Kevlar, dat normaal gesproken vooral gebruikt wordt als conusmateriaal. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor bescherming en stabiliteit.

Akiko Audio stelt dat de Powercord Aerostar zich kan meten met topkabels die het drievoudige kosten. Vooralsnog is de standaard 1,25 meter lange kabel alleen verkrijgbaar in de webshop, tegen een introductieprijs van 1195 euro. Al kan de kabel op iedere lengte worden gemaakt, aangezien deze met de hand worden vervaardigd in het atelier van Akiko Audio in Maastricht. Kijk voor meer informatie op de website


EDITORS' CHOICE