NIEUWSYBA

Nieuwe producten YBA ook in Nederland


Redactie HiFi.nl | 12 november 2012 | Fotografie Fabrikant | YBA

Met de grotendeels hernieuwde Signature lijn wil het Franse merk YBA haar positie in de top van de wereldwijde hifimarkt heroveren. Dat doet het onder meer met de nieuwe Heritage serie, op de Nederlandse markt gebracht door Sonority Audio.

De versterker A100 uit de YBA Heritage serie.

In de top van YBA, vernoemd naar oprichter Yves-Bernard André, heeft onlangs een flinke verschuiving plaatsgevonden. Het in 1981 opgerichte merk stelde Jacki Pugh aan als nieuwe CEO. Samen met André ging zij aan de slag met de herpositionering van het Franse hifimerk. Dat resulteerde in de presentatie van nieuwe producten tijdens High End München in mei en op X-fi eind september, terwijl YBA de producten in de Design serie een stuk scherper heeft geprijsd.

De CD100 cd-speler uit de Heritage serie.

Zo bevat de geheel nieuwe Heritage serie bijvoorbeeld naast een versterker (adviesprijs 1099 euro) en een cd-speler (899 euro) ook een mediastreamer. Dit laatste apparaat is in staat om bestanden af te spelen met een resolutie van 24/192 Khz, met behulp van een ingebouwde DAC van Wolfson. De mediastreamer heeft een adviesprijs van 1299 euro.

De nieuwe mediastreamer MP100 uit de Heritage serie van YBA.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe producten en een overzicht van de prijzen op de site van importeur Sonority Audio.

EDITORS' CHOICE