NIEUWSSpendor

Dimex opent eigen outlet webstore

Topapparatuur voor dumpprijzen. Het kan vanaf nu op de zogenaamde outlet website van importeur Dimex. Het bedrijf dat onder meer Cambridge Audio, Spendor, Triangle en Bel Canto op de Nederlandse markt brengt.

In de kledingindustrie is het al jaren de normaalste zaak van de wereld. Overjarige restpartijen en showmodellen die via een outlet winkel aan de man en vrouw worden gebracht. Op het gebied van hoogwaardige audioapparatuur is het nog lang geen gemeengoed. “Voor zover ik heb kunnen nagaan, zijn wij de eerste importeur die voor een dergelijke constructie kiest”, zegt directeur André van den Berg van Dimex Reference Audio Equipment BV als we hem over het nieuwtje bellen.

Voor de Cambridge Audio S70 moet in de outlet store 126 in plaats van 180 euro per stuk worden afgetikt.

“Mensen kunnen op een speciaal deel van onze website terecht voor diverse overjarige modellen nieuw in doos, of modellen die we tijdens hifishows hebben gedemonstreerd”, licht Van den Berg de constructie toe. “Deze worden vervolgens met flinke korting (tot 35 procent, red.), maar verder met alle normale voorwaarden als garantie aangeboden. De consument kan daarna zelf aangeven bij welke van onze ongeveer honderd dealeradressen zij de door hen aangeschafte apparatuur vervolgens wil ophalen. Die bezorging is gratis en vaak al binnen twee werkdagen.”

Waar in het verleden nog wel interesse bestond vanuit de speciaalzaken voor overjarige apparatuur, restpartijen of showmodellen, strooit de economische crisis behoorlijk wat roet in het eten. “Voorheen werden onze restpartijen nog wel eens opgekocht door een grote dealer die ze in de ‘koopjeskelder’ verkocht. Nu durven dit toch minder snel dat risico te lopen. Hoe we op die idee gekomen zijn? Tja, je zit eens wat te brainstormen en dan ineens valt het kwartje.”

Een zwarte A5 van Spendor kost in de outlet webstore van Dimex 696,50 ipv 995 euro per stuk.

Van den Berg denkt niet dat hij met zijn outlet store de detailhandel voor de wielen rijdt. “Tot nu toe krijg ik alleen maar positieve reacties van onze dealers. En ik verwacht ook dat het mes aan twee kanten snijdt. De koper komt in de speciaalzaak om zijn apparatuur op te halen en kan dan direct kennismaken met die winkel en eventueel nog wat advies inwinnen. Wanneer de winkel het goed doet, kunnen ze er zomaar een nieuwe klant aan overhouden.”

Je vindt de outlet webshop van Dimex hier. Ook heeft de importeur een Special Page op HiFi.nl, waar je meer informatie vindt over de merken uit het aanbod van Dimex.

EDITORS' CHOICE