NIEUWS

Motörhead meldt zich op hoofdtelefoonmarkt

Redactie HiFi.nl | 01 november 2012 | Fotografie Fabrikant

Ze hebben illusteren namen als Iron Fist, Bomber en Motörizer. Juist, ook de Britse metalband Motörhead begeeft zich op de hoofdtelefoonmarkt.

 

Motörhead toont de op hun initiatief ontwikkelde Motörheadphönes.

Niet alleen komt Motörheadphönes met on-ear devices, ook aan de liefhebbers van in-ear is gedacht door Lemmy en zijn kompanen. Deze apparaten hebben de productnamen Trigger en Overkill meegekregen.

“Motörhead is de eerste rockband die hoofdtelefoons heeft laten ontwikkelen speciaal voor liefhebbers van gitaarmuziek”, stelt een persverklaring van de band. “De markt voor hoofdtelefoons wordt gedomineerd door bass-focused hoofdtelefoons, speciaal voor rap en hiphop. Maar rockmuziek kan verpest worden wanneer er naar geluisterd wordt met een hoofdtelefoon waarbij de focus op zware bassen ligt. Om hun muziek recht te doen, liet Motörhead zelf hoofdtelefoons ontwikkelen, waarbij de focus meer ligt op mid-range.”

De Motörizer is het topmodel en moet zo'n 160 euro kosten.

Voor de Iron Fist moet een slordige 125 euro worden neergeteld.

De eerste generatie Motörheadphönes, die zijn ontwikkeld door de Zweedse fabrikant Krusell, onderscheidt zich in de eerste plaats door gebruik van het Motörhead- en bekende War Pig logo en diverse details zoals bijvoorbeeld de Ace Of Spades (schoppenaas).

Er is ook oog voor detail, zoals deze Ace Of Spades op de Trigger.

Maar de hoofdtelefoon, uitgerust met fluwelen oorkussens en een geweven kabel, belooft ook meer te kunnen dan zijn concurrenten. De drivers zouden namelijk zes keer meer power kunnen hebben. “Wanneer het te hard is, dan ben je gewoon te oud”, laten Lemmy, Phil en Mikkey weten.

De hoofdtelefoons zijn vanaf medio november verkrijgbaar in de webwinkel op de website van Motörheadphönes. De prijs varieert van ongeveer 50 en 62,50 euro voor de in-ears tot 100, 125 en 160 euro voor de on-ear modellen. Kijk ook eens op onze Hoofdtelefoon Special.


EDITORS' CHOICE